פעמיים כי טוב: 2 מתכונים לסלטים שהם ארוחה שלמה

מתחשק לכם ארוחה קלילה וטעימה? סלט הוא פתרון מעולה, במיוחד כשהוא מגיע עם תוספות שמשדרגות אותו לארוחה מפנקת. סידרנו לכם 2 מתכונים לסלטים ששווה לגזור ולשמור

מתכון לסלט קוסקוס מהיר

צילום: שאטרסטוק

מצרכים:
לקוסקוס:
1 כוס קוסקוס אינסטנט
3 כפות שמן זית
קמצוץ מלח
1 כוס מים רותחים
לסלט:
20 עגבניות שרי חצויות
2 צנוניות חתוכות לקוביות
מלפפון קצוץ לקוביות קטנות
בצל סגול קצוץ
חצי פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
מיץ מלימון סחוט
מלח
פלפל
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הקוסקוס עם המלח ושמן הזית, מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים את הקערה ומשהים 5 דקות. כאשר הקוסקוס מוכן מפוררים אותו עם מזלג.

2. קוצצים את כל הירקות והעלים ומתבלים היטב בלימון, שמן מלח ופלפל

3. מעבירים את הקוסקוס לקערת הגשה ומוסיפים את הסלט. מומלץ להגיש עם טחינה


מתכון לסלט סלמון אסייתי

צילום: שאטרסטוק

מנות: 5 | פרווה

מצרכים:

2 נתחים של סלומון
2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום, כתושות
כף שמן זית
1 כרוב לבן
2 מלפפונים
חופן קשיו
2 כפות שומשום קלוי
לרוטב:
1 כף ג׳ינג׳ר מגורד
1 כפית שמן שומשום
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. משרים את נתחי הסלמון במים מלח ולימון במשך 15 דקות ולאחר מכן מסננים וחותכים לקוביות

2. מחממים שמן במחבת על אש בינונית, ומקפיצים את הסלמון עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ורוטב הסויה, מערבבים ומקפיצים יחד במשך 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

3. חותכים את הכרוב לרצועות, חוצים את המלפפונים לאורכם ובעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים. חותכים לרצועות דקות וארוכות ומעבירים לקערת סלט גדולה.

4. מוסיפים לקערת הכרוב והמלפפונים את הקשיו והסלמון ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.

5. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים סמוך להגשה.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו