ניר ברקת: "מנדלבליט טעה בשיקול הדעת"
ניר ברקת שנבחר בעשירייה הראשונה מכוון גבוה באולפן סרוגים: "באופן טבעי התפקידים המשמעותיים יהיו בחלק העליון ברשימה", ומתייצב באופן מוחלט לימין נתניהו: "הגשת כתב אישום יכולה להפיל את שלטון הימין"
לאחר שהתברג בעשירייה הראשונה בליכוד, כמספר שמונה בפריימריז (לא כולל נתניהו), התייצב ניר ברקת לראיון באולפן סרוגים, והוא לא מתרגש מהביקורות על ספירה מחודשת של הקולות: "אין לזה משמעות, יש מוסדות לליכוד ואני סומך על יכולת השיפוט שלהם. נקבל כל מספר, גם אם יהיה תיקון אני אקבל"
על הרשימה: "עשירייה שמובילה את הליכוד יחד עם רה"מ, יפה ומכובדת שתביא כבוד לליכוד ואנחנו כבר רואים שיש גידול בכמות המצביעים בליכוד כי הציבור בוטח ברשימה. הוא בוטח בראש הממשלה ובכל הרשימה", ורומז לרצון לתפקיד בכיר: "באופן טבעי התפקידים המשמעותיים יהיו בחלק העליון ברשימה".
ברקת גם תומך בשריונים שהביא נתניהו לליכוד: "סומכים עליו בביטחון, בחוץ, גם בזה אנחנו סומכים כדי לתת לו לו את מרחב התמרון ואני סומך עליו".
על ההוראה של נתניהו שיתגייסו לקמפיין בתמורה לתפקידים בעתיד אומר: "אני מגויס לחלוטין, זה לא מובן אליו, אנחנו צריכים לוודא שגוש הימין בראשותו של ראש הממשלה ינצח את גוש השמאל בראשותו של גנץ. אסור לנוח על זרי הדפנה וצריך לעבוד קשה".
על המתחים בתוך המפלגה בין מחנה סער למחנה נתניהו, אומר ברקת: "מתחים זה בסדר, אבל עכשיו לקראת ה-9 באפריל אנחנו מגויסים כולם כי זה אינטרס משותף של כולם. בסוף ליכוד חזק זה ימין חזק".
סומך על מנדלבליט אבל שיקול דעת מוטעה
על כתב האישום שיוגש נגד נתניהו: "זה מטריד אותי מהסיבה שאני סובר שזה לא הוגן כלפי רה"מ, לשים את כתב האישום בלי יכולת סנגוריה היא לא צודקת. צריך לזכור שרה"מ הוא חף מפשע עד שיוחלט אחרת, וששמים את הטיעונים זה יכול לפגום במספר המנדטים ובשלטון הימין".
על מנדבליט: "אני סומך עליו כאיש, אבל אני שיש פה שיקול דעת מוטעה. יכול להיות תרחיש של כתב אישום בכפוף לשימוע שיתהפך יום אחרי הבחירות זה ישפיע ואנו חלילה יכולים לאבד את השלטון".
שעופר ברקוביץ' לא יסתכל רק על עצמו
לאחר הבחירות בעיריית ירושלים, ברקת מרוצה מראש העיר הנבחר משה ליאון והוא מקווה שגם התעוררת בראשות עופר ברקוביץ' יכנסו לקואליציה:
"לירושלים חשוב מאוד שגם התעוררת – שהיא הסיעה היחידה שלא נכנסה – תהיה בפנים. הייתי רוצה לראות את ברקוביץ' מצטרף לא רק בשבילו אלא לציבור שבחר בו שבהחלט יש מקום שהציבור הזה יהיה מיוצג".