סורגים שבת: מתכון לצ'ולנט מנצח

שבתות של חורף הן הזדמנות מעולה להכין צ'ולנט מנחם ומחמם. לקראת הסופ"ש סידרנו לכם מתכון לצ'ולנט פיקנטי מלא בהפתעות, ששווה לכם להדפיס ולשמור

סורגים שבת: מתכון לצ'ולנט מנצח
  (צילום: שאטרסטוק)

מתכון לצ'ולנט מנצח

שבתות של חורף הן הזדמנות מעולה להכין צ'ולנט מנחם ומחמם. לקראת הסופ"ש סידרנו לכם מתכון לצ'ולנט פיקנטי מלא בהפתעות, ששווה לכם להדפיס ולשמור

מצרכים:
קוביות בשר עגל, או אוסובוקו, או עוף לבחירתכם
4 תפוחי אדמה
2 בטטות
חתיכת דלעת
1 בצל גדול, 4 שיני שום
1 כוס שעועית לבנה
1/2 כוס שעועית חומה
1 כוס גריסי פנינה
2 כפות דבש
קינמון
כמון
חווייאג'
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
1 פלפל צ'ילי (לא חובה)
מלח
שמן זית
3/4 סיר מים רותחים

אופן ההכנה:

1. לפני תחילת העבודה משרים את השעועית בקערה עם מים ו2 כפות סודה לשתיה למשך שעה. זה מחליף ומשפר את הפעולה של השרייה ללילה.

2. פורסים את הבצל לעיגולים וקוצצים את שיני השום.

3. מטגנים בשמן זית עד שקיפות

4. מגבירים את האש, מוסיפים קוביות הבשר או העוף מתובלים במלח ופלפל וצורבים על אש גבוהה עד השחמה מכל הכיוונים.

5. מוסיפים את הגריסים והשעועית. מערבבים ומטגנים קלות.

6. מכניסים גם את תפוחי האדמה לתחתית הסיר, בטטה ודלעת.

7. יוצקים מים רותחים שיגיעו ל3/4 מתכולת הסיר ומנמיכים את האש. לאחר מכן מוסיפים את כל התבלינים

8. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים. מידי פעם לבדוק שלא חסרים נוזלים ומשאירים את הסיר על הפלטה לבישול ארוך ואיטי של לילה שלם.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
תגובה אחת מיין לפי
1
הכי טעים ואותנטי שתאכלו בירושלים זה רק...
אחד שמבין | 30-01-2019 19:23
אצל יוסלה מוקיר שבת בירושלים. חפשו בגוגל. שווה כל ביס וכל כיס! .נ.ב. הייתי שם כשישי ריבו גם בחר לקנות שם :)