פעמיים כי טוב: 2 מתכונים מהירים מבצק עלים

מתלבטים מה לאכול? כך תוכלו להפוך חבילת בצק עלים לארוחה קלילה ומהירה בדיוק כמו שהילדים (וגם אנחנו) אוהבים. מהמתכון הקלאסי למשה בתיבה ועד דֵלי רול מטורף

מתכון למשה בתיבה (נקניקיות בבצק עלים)

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1 חבילת בצק עלים
10-12 נקניקיות סויה / בשריות
שומשום
1 חלמון ביצה טרוף עם כפית מים+ כפית חרדל

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל200 מעלות

2. פותחים את גיליון בצק העלים על נייר האפייה וחותכים רצועות ארוכות ודקות

3. מלפפים על כל נקניקיה רצועת בצק, מהדקים את הקצוות ומסדרים הכול בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. טורפים את הביצה עם החרדל והמים, מברישים את הבצק מפזרים מעל שומשום.

5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-30 דקות, עד שהבצק מקבל גוון שחום-זהוב.

בתאבון!


מתכון לדֵלי רול

מנות: 8 רולים | בשרי

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

בצק עלים קפוא
1/3 כוס חרדל
113 גרם פרוסות פסטרמה
113 גרם פרוסות בשר הודו
חתיכות בשר/ חזה עוף מבושל(כמו זה שנשאר לכם משבת לדוג')
1 ביצה, טרופה
2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בגודל 30X40 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים קלות.

2. פותחים את גיליון בצק העלים על נייר האפייה, ומורחים עליו את החרדל באופן שווה

3. מסדרים את פרוסות הפסטרמה בשכבה על החרדל, מעל את פרוסות ההודו ולבסוף את הבשר

4. מגלגלים את בצק העלים לרולדה, כשהתפר כלפי מטה. לאחר מכן מברישים בביצה טרופה ומפזרים את השומשום.

5. אופים במשך 45 דקות עד שעה עד להשחמה קלה. ממתינים במשך 5 דקות לפני שפורסים ומגישים

=========

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו