לגזור ולשמור: העוגה שתשמחו להעביר איתה את החורף

רבים כבר הכתירו אותה למלכה של החורף ואנחנו לגמרי מסכימים איתם. עוגת שמרים קריספית ועשירה בשוקולד שבאה מושלם עם כוס התה של שבת- כך תכינו אותה שלב אחרי שלב בבית. תיהנו!

לגזור ולשמור: העוגה שתשמחו להעביר איתה את החורף
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת שמרים ביתית

רבים כבר הכתירו אותה למלכה של החורף ואנחנו לגמרי מסכימים איתם. עוגת שמרים קריספית ועשירה בשוקולד שבאה מושלם עם כוס התה של שבת- כך תכינו אותה שלב אחרי שלב בבית. תיהנו!

מצרכים:
4 כוסות קמח לבן
1 כוס חלב פושר
200 גר' חמאה בטמפרטורת חדר
1 ביצה
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
ממרח השוקולד שאהוב עליכם
קמצוץ קינמון
ביצה להברשה
סוכר גס לפיזור

שימו לב: ניתן להפוך את העוגה לפרווה, על ידי החלפת החלב במים ואת החמאה במרגרינה, בכמויות זהות

אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר עם וו לישה, ומוסיפים את השמרים והסוכר. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה לפי הסדר הבא את החמאה חתוכה לקוביות, הביצה וכוס החלב ולשים במשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך שעה וחצי.

2. מחממים את התנור על 180 מעלות.

3.לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני כדורים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו כל אחד מן הכדורים למלבן בעובי 1 ס"מ.

4. מורחים את השוקולד על מלבן הבצק ומפזרים מעל קינמון לפי הטעם.

5.מגלגלים לגלילה את שני המלבנים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

6. מורחים בביצה טרופה את שני הגלילות ומפזרים מעל סוכר (מומלץ סוכר חום גס).

7. מכניסים לתנור לאפיה במשך 35 דקות, עד שהגלילות מקבלות גוון זהוב משני הצדדים.

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו