נתקעתם עם פירות יבשים? הנה 2 רעיונות שתשמחו לאמץ

לא יודעים מה לעשות עם כל הפירות היבשים שנשארו לכם מט"ו בשבט? אספנו עבורכם 2 רעיונות שתשמחו לאמץ ולא רק היום- צפו עכשיו במתכונים ותודו לנו אחר כך

מתכון לחטיף אנרגיה עם פירות יבשים

אחלה דרך לחסל את הפירות היבשים שנותרו מט"ו בשבט ולא רק

מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס זרעי דלעת
1 כוס שקדים
1/2 כוס כוסמת
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1 כוס משמשים מיובשים
1/4 כוס סירופ מייפל
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות

2. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומסדרים את זרעי הדלעת, השקדים ושיבולת השועל ומכנסים לתנור למשך 10 דקות ומוציאים

3. טוחנים את המשמשים יחד עם המייפל והמים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד עם תערובת המשמש ולשים עד לקבלת תערובת אחידה

5. יוצקים לתוך תבנית מרובעת את התערובת ומכניסים אל התנור למשך 20 דקות

6. מוצאים מהתנור וחותכים למלבנים שווים, ניתן לשמור בכלי אטום עד חודש


מתכון לביסקוויטי עם פירות יבשים

מצרכים:
7 כפות קמח לבן
5 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפייה
3 ביצים
1/4 כוס תערובת צימוקים שחורים ולבנים
1/4 כוס שזיפים מיובשים קצוצים
1/4 כוס משמשים מיובשים קצוצים
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/4 כפית ציפורן טחון
1 כפית קינמון
תבנית אינגליש קייק

*ניתן לגוון בפירות היבשים ולהוסיף/להחליף לפירות המועדפים עליכם.

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מנפים את הקמח ומערבבים בקערה עם החומרים היבשים . מוסיפים את הביצים, האגוזים והפירות היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3.משמנים קלות תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת.

4.אופים במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים. מנמיכים את חום התנור.

5. כשהעוגה קרה לחלוטין, משחררים מהתבנית ופורסים את העוגה לפרוסות דקות בעובי 1 ס"מ.

6.מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה, מסדרים עליה את פרוסות העוגה ומכניסים לאפייה שנייה במשך 5-10 דקות, לפי מידת הפריכות הרצויה. נזהרים שהביסקוויטים לא יתביישו יותר מידי.

7. מצננים ושומרים בכלי אטום עד חודש.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו