הנשיא ריבלין: "הפלאפל הכי מרגש שאכלתי" #מבצע דוגו
גם נשיא המדינה הצטרף היום, (חמישי), למבצע דוגו, המבצע לנקמה בנאצים אליו נוספים מאות אנשים מידי שנה, בעקבות ניצול השואה דוד (דוגו) לייטנר

מידי שנה מצליח ניצול השואה דוד (דוגו) לייטנר, לאחד מאות אנשים מרחבי הארץ והעולם לנקום בנאצים על ידי אכילת מנת פלאפל. פרויקט הנקמה הייחודי קיבל את השם #מבצע דוגו, וממש היום (חמשי) דוגו קורא לכם להצטרף אליו לאכילת הפלאפל המסורתית. הפעם הצטרף אליו נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין וכתב בחשבון הטוויטר שלו הפלאפל הכי מרגש שאכלתי. #מבצע_דוגו
הפלאפל הכי מרגש שאכלתי. #מבצע_דוגו pic.twitter.com/BsY3QSqce7
— ראובן (רובי) ריבלין (@ruvirivlin) 17 בינואר 2019
לא רק הנשיא ריבלין, רבים הצטרפו כבר למבצע שיש לו האשטג משלו #מבצע_דוגו. "דוגו לייטנר, ניצול אושוויץ, ביקש מכל עם ישראל לאכול פלאפל, כדי לזכור את צעדת המוות ולחגוג את החיים שלנו פה בישראל", כותבת ח"כ רחל עזריה.
דוגו לייטנר, ניצול אושוויץ, ביקש מכל עם ישראל לאכול פלאפל, כדי לזכור את צעדת המוות ולחגוג את החיים שלנו פה בישראל. לא יכולתי לסרב, שנזכה לזכור וגם לשמוח, לחייך דוגו, לחיי משפחתך ולמדינה הנהדרת שלנו.#מבצע_דוגו pic.twitter.com/kXoqN6p22R
— רחל עזריה (@azariarachel) 18 בינואר 2018
כבר אכלתם פלאפל היום?
למה דווקא היום? לכבוד החיים, לכבוד דוגו, ניצול אושוויץ שכל שנה חוגג את הניצחון הפרטי שלו, "נקמת אושוויץ", באכילת פלאפל. היום זה יום השחרור שלו מהמחנה והוא מזמין את כולם לאכול איתו פלאפל. תעלו תמונת פלאפל ותייגו #מבצע_דוגו pic.twitter.com/cFqTACNY70— ישראל שלי | MyIsrael (@MyIsraelorgil) 18 בינואר 2018
#מבצע_דוגו pic.twitter.com/J4nva1QVZE
— Uri Y. Bank (@UriYBank) 18 בינואר 2018
#מבצע_דוגו אפילו במקסיקו pic.twitter.com/SUyHrqbGWe
— Prince of Dorkness (@leordo) 19 בינואר 2018
גם בסוכנות היהודית בבריטניה נרתמו למהלך והכינו מאות מנות של פלאפל שחולקו לעובדי הסוכנות והקהילות היהודיות במדינה. "ה-18 בינואר היה יום שדוגו לא ישכח לעולם. באותו יום הוא שוחרר מאושוויץ כשהוא חולם על כדורי הפלאפל שאמו הייתה מכינה" אמרו בסרטון שהציג את המבצע שלהם. "מאז הוא זוכר את היום בכך שהוא אוכל פלאפל ומזמין את כל יהודי העולם להצטרף אליו- וזה בדיוק מה שאנחנו עשינו".
למה דווקא פלאפל?
"בלי הומור ופלאפל לא הייתי מצליח להמשיך" מספר דוגו "ב-18 בינואר 1945 בצהריים, הייתי ילד בן 14 וחצי צועד במשך 3 ימים יחד עם כ-60 אלף אנשים במצעד המוות מאושוויץ-בירקנאו. קור מקפיא של 18 מעלות מתחת לאפס ואני בקושי לבוש, חצי מכנס, חולצה בלי כפתורים ונעליים קרועות. קופא מקור ללא אוכל, ללא הפסקות ושינה במשך 2 לילות ברצף".
"באמצע מצעד המוות נרדמתי וחלמתי על אמא ז"ל שנרצחה יחד עם האחיות שלי סיפרה לי על כמה שטוב בארץ ישראל, שמרוב שטוב שם הבולקע (לחמנייה ביידיש) גדלים על העצים בירושלים.
ואני חולם שאני מתחנן לאמא שלי שתתן לי בולקע אחד, והיא אומרת לי דורל (הכינוי שנתנה לו) אני לא יכולה לתת לך בולקע רק כשנהיה בארץ ישראל, בירושלים תוכל לקבל.
דוד ניצל ממצעד המוות ולאחר כמה שנים זכה גם לעלות לארץ והוא כמובן הלך לירושלים לחפש את ה'בולקע' על העצים.
"אני מגיע לשוק מחנה יהודה ואני שומע שם את הרשרוש של השמן הרותח ובתוכו אני מגיע ורואה את הכדורים האדומים ששוחים להם בשמן. הרגשתי באותו הרגע שאמא שלי אומרת לי 'דורל' מה שאמרתי לך על הבולקע שגדלים על העצים בירושלים- כאן זה נקרא פלאפל".

דוגו והפלאפל ( צילום: לינוי משעלי/מערכת סרוגים)
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו