טעים להכיר: מצאנו את העוגה הכי מדויקת לשבת

מתכון לעוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים בציפוי שוקולד ותוספות מפנקות, שתשמחו לאמץ במיוחד לשבת שלפני ט"ו בשבט המתקרב

טעים להכיר: מצאנו את העוגה הכי מדויקת לשבת
  (צילום: אמיר מנחם)

מתכון לעוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים

מתכון לעוגת שוקולד בחושה עם פיסטוקים ומשמשים בציפוי שוקולד ותוספות מפנקות, שתשמחו לאמץ במיוחד לשבת שלפני ט"ו בשבט המתקרב- צפו במתכון

מצרכים:

3/4 1 כוסות סוכר
5 ביצים L
225 גר' חמאה רכה
150 גר'  שוקולד מריר
2 ו1/2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גר' פיסטוק קצוץ
60 גר' משמש יבשים קצוצים לקוביות
160 גר' שמנת חמוצה
50 מ"ל ברנדי
ציפוי לעוגה:
400 גר' שוקולד מריר מטבעות
3/4 כוס שמן קנולה
60 גר' פיסטוק חלבי גרוס לקישוט
פניני שוקולד מריר, חלב ולבן לקישוט

אופן ההכנה:

1. במיקסר מערבבים את הסוכר והביצים עד להמסה מוחלטת של הסוכר. בקערה נפרדת לוקחים חצי מכמות החמאה ומועכים עד להפיכתו למרקם משחתי.

2. מוסיפים אליו את ממרח השוקולד ומערבבים במיקסר בעוצמה איטית, מוסיפים בהדרגה את יתר החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.

3. מערבבים בקערה בצד את הקמח, מלח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, פיסטוקים ומשמשים קצוצים ולאחר מכן מערבבים בעזרת לקקן את המסה לתוך קערת המיקסר בשלוש פעמים, מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה, מערבבים ואז מוסיפים את שארית השמנת.

4. לבסוף מוסיפים את הברנדי, מערבבים למסה אחידה. ואופים בתנור שחומם מראש ל-145 מעלות כ-40 דקות.
לאחר האפייה מצננים עד לקירור מלא.

5. אופן הכנת הציפוי: ממיסים את מטבעות השוקולד בקערה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, לאחר המסת השוקולד, מוסיפים את שמן הקנולה, מערבבים ומאחדים עם הפיסטוק הגרוס.

מקררים עד לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה הקרה ומיד לאחר הציפוי מקשטים עם פניני השוקולד, ומגישים

שבת שלום!

================
המתכון באדיבות: חברת כרמית והשף קונדיטור לורו לוי

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו