סורגים שבת: מתכון לתבשיל בשר עם פירות יבשים - סרוגים

סורגים שבת: מתכון לתבשיל בשר עם פירות יבשים

רגע לפני ט"ו בשבט, מצאנו את המתכון הכי מדויק לשבת הקרובה: תבשיל בשר עם פירות יבשים, שגם יחמם את גל הקור שהגיע לבקר וגם יהיה אחלה פתיחה לחגיגה המתקרבת

author-image
סורגים שבת: מתכון לתבשיל בשר עם פירות יבשים
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לתבשיל בשר עם פירות יבשים

רגע לפני ט"ו בשבט, מצאנו את המתכון הכי מדויק לשבת הקרובה: תבשיל בשר עם פירות יבשים, שגם יחמם את גל הקור שהגיע לבקר וגם יהיה אחלה פתיחה לחגיגה המתקרבת

כי אם כבר כל כך הרבה פירות יבשים, אז למה לא לעשות מזה מטעמים?

מצרכים:

נתח כתף בקר מופשר
1/2 כוס יין אדום
5-10 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
6-7 תפוחי אדמה
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס משמשים / שזיפים מיובשים
מלח ופלפל
שמן לטיגון
לבשר:
2 כפות חרדל חלק
2 שיני שום
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1. חותכים לקוביות גדולות וגסות את נתח הבשר.

2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל שווה.

3. לתיבול הבשר: כותשים את שום ומערבבים עם חרדל ומעט שמן זית. לאחר מכן מורחים את קוביות הבשר ומעבירים למקרר למשך שעה.

4. מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים בו את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד שהן משחימות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את גרגרי הפלפל האנגלי, עלי דפנה והיין ומביאים לרתיחה.

5. לאחר שהנוזלים בסיר הגיעו לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מבשלים במשך 40 דקות עם מכסה סגור, ומידי פעם מערבבים.

6. מוסיפים לסיר את השזיפים והצימוקים ומבשלים 40 דקות נוספות על אש נמוכה.

7. מסירים את המכסה, מגביהים את הלהבה לצמצום הרוטב במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

8. מומלץ להגיש חם לצד אורז

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו