אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

לכבוד השלג: מתכון לפתיתים שתמיד מצליחים

החזאים מבטיחים שלג בצפון, בהרי יו"ש ואולי גם בירושלים, מה שהזכיר לנו שהמנה המועדפת עלינו היא פתיתים. הפסטה הישראלית שהכי קל להכין ומזכירה את הילדות. מתכון לפתיתים

לכבוד השלג: מתכון לפתיתים שתמיד מצליחים
  (צילום: שאטרסטוק)

מתכון לפתיתים אחד אחד שתמיד מצליחים

החזאים מבטיחים שלג בצפון, בהרי יו"ש ואולי גם בירושלים, מה שהזכיר לנו שהמנה המועדפת עלינו היא פתיתים. הפסטה הישראלית שהכי קל להכין ומזכירה את הילדות. מתכון לפתיתים.

אם לא ידעתם הפתיתים הומצאו בישראל בתקופת הצנע, כתחליף לאורז, ונחשבים לאחת התרומות הקולינריות המקוריות היחידות של ישראל לעולם. הפתיתים הם חלק מהותי וחשוב במטבח הישראלי. הפתיתים דומים במיוחד למאכל הלבנוני "מאפטול", למאכל האיטלקי "אורזו", ולמאכל הסרדיני "פרגולה".

המצרכים:

כוס פתיתים
1 בצל
כף שמן
מלח, פלפל לפי טעם
1 כפית מרק עוף (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בסיר עם מעט שמן עד למצב שקוף

2. מוסיפים את הפתיתים לסיר ומטגנים כמה דקות. המטרה של הטיגון היא 'לסגור' את הפתיתים ככה של ידבקו בבישול. תוך כדי להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

3. לאחר 3-5 דקות של טיגון תוך כדי ערבוב, מוסיפים כוס וחצי מים, (עדיף מים רותחים), מוסיפים את המרק עוף ומביאים להרתחה.

4. כשהמים רותחים, מקטינים את הלהבה, ומבשלים על אש קטנה למשך 8-10 דקות, בניגוד לאורז, ניתן לפתוח את הסיר ולבחוש מדי פעם.

5. לאחר 10 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 5-10 דקות.

הצעה לשדרוג: לפתיתים המוכנים אפשר להוסיף אפונה וגזר מבושלים או סלט חי

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
פתיתים: סטארטאפ ישראלי.
לינה | 17-01-2019 21:22
.