הלהיט של העונה: מתכון לעוגת בננה בחושה

כשעונת הבננות בשיאה וחודש שבט כבר כאן, המתכון הזה פשוט מתבקש. עוגת בננה בחושה, שמשלבת אגוזים ושוקולד ונותנת את כל הסיבות שאתם חייבים להכין אותה לשבת הקרובה

אל תחפשו רחוק: זו העוגה שאתם צריכים השבת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת בננה שוקולד

כשעונת הבננות בשיאה וחודש שבט כבר כאן, המתכון הזה פשוט מתבקש. עוגת בננה בחושה, שמשלבת אגוזים ושוקולד ונותנת את כל הסיבות שאתם חייבים להכין אותה לשבת הקרובה

מנות: 2 תבניות אינגליש קייק | פרווה

מצרכים:
3 בננות בשלות
2 כוסות קמח (250 גרם)
1 כוס סוכר חום (230 גרם)
2 ביצים
160 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (אפשר מרגרינה)
1/2 1 כפיות אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כוס אגוזים קצוצים (מומלץ אגוזי לוז/ קשיו/ מלך)
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
1 כפית גרידת תפוז
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

2. קוצצים דק את השוקולד המריר ואגוזי הקשיו ומגרדים את קליפת התפוז בכמות המתאימה לכפית.

3. מועכים את הבננות למחית חלקה בעזרת מזלג או מעבד מזון.

4. מקציפים את החמאה כשהיא רכה מאוד, בטמפרטורת החדר, עם הסוכר, עד לקבלת קציפה אוורירית.

5. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הביצים ולאחר שנטמעו, גם את מחית הבננות.

6. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, האבקת אפייה, קורט אגוז מוסקט וקורט מלח, מוסיפים לתערובת החמאה והביצים.

7. לבסוף, מוסיפים את גרידת התפוז, אגוזי הקשיו והשוקולד הקצוץ. מערבלים קלות, אך לא יותר מידי.

8. יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים.

שבת שלום!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע