פעמיים כי טוב: מתכונים שתוכלו להכין מ-5 מרכיבים בלבד

מחפשים ארוחת צהריים קלה ומהירה? אספנו לכם 2 מתכונים טעימים במיוחד שתוכלו להכין מ- 5 מרכיבים בלבד. אז מה יותר מתחשק לכם היום? סלומון עסיסי או כנפיים בצ'ילי ודבש

מתכון לכנפיים בצ'ילי ודבש

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1/2 ק"ג כנפי עוף
4 כפות דבש
1/4 כוס רוטב צ'ילי
2 שיני שום
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
1.כותשים את השום ומערבבים בקערה יחד עם הדבש, רוטב הצ'ילי ושמן הזית.

2. משרים את הכנפיים בתערובת הנוזלים במשך 30 דקות לפחות.

3. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

4. מסדרים את הכנפיים בתבנית, שופכים את הרוטב מעל, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות.

5. מסירים את נייר הכסף, מכוונים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10 דקות נוספות.


מתכון לסלמון במרינדה 

מצרכים:
450 גרם סלמון עם עור, מחולק ל-4 חתיכות
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
קומץ פלפל שחור טחון טרי
שמן זית

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 200 מעלות על מצב גריל

2. מערבבים את הסוכר, המלח והפלפל השחור בקערה רדודה. טובלים כל פילה סלמון בתערובת, כך שיהיה מצופה משני הצדדים.

3. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה שמתאימה גם לאפייה בתנור על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את נתחי הסלמון כשצד העור כלפי מטה, ומטגנים כ-5 דקות. אם אתם חוששים שהסוכר יישרף במחבת, נקזו אותו החוצה בעזרת כפית. אם יש יותר מדי נוזלים (שמן), הנמיכו את האש.

3. הופכים את הנתחים ונזהרים שהעור יישאר שלם – אחרת הם יתפרקו, ומטגנים עוד 2-3 דקות. הופכים את הנתחים על צידיהם ובהתאם לעובי הנתח, מטגנים במשך 2-3 דקות כל צד.

4. מפזרים על כל נתח 1-2 כפיות מתערובת הסוכר והמלח ומעבירים את המחבת לתנור. צולים במשך 5-10 דקות ומדי פעם בודקים כדי לוודא שהסלמון לא נשרף. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות ומגישים מיד.

בתאבון!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע