לא רק מבשר: מתכונים להמבורגר ששווה לאמץ

הגיע הזמן לגוון את הטעם המוכר של ההמבורגר הקלאסי מהבשר הטחון, לטובת טעמים חדשים וקלילים שלא יורדים מהמקור. צפו במתכונים להמבורגר מסלומון, עוף וסלק

טעים להכיר: מתכונים להמבורגר ללא בשר
  (צילום: שטארסטוק)

אין ספק שהמבורגר מבשר טחון הוא נוסחה מנצחת שקשה להחליף, אך מותר ואפילו רצוי לגוון מידי פעם. אספנו לכם שלושה מתכונים מנצחים להמבורגר ביתי מסלומון, עוף ואפילו מסלק- בתאבון!

1. מתכון לפייש בורגר

מנות: 4 | פרווה | קל להכנה

פייש בורגר (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
900 גרם פילה סלמון, ללא עור
2 חלבונים
1 כף חרדל דיז'ון
1/2 כוס פירורי לחם טריים (טוחנים בבלנדר 2 פרוסות לחם לבן)
2 כפות שמיר קצוץ טרי
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הסלמון, אורזים מחצית מכמות הסלמון בשתי שקיות ניילון אטומות (שקית בתוך שקית) ובעזרת פטיש שניצלים, כותשים את הדג. חוזרים שוב על הפעולה בחצי הנותר.

2.בקערה גדולה, מערבבים את כל כמות הסלמון יחד עם החלבונים, החרדל, השמיר, פירורי הלחם והמלח, לתערובת אחידה.

3.יוצרים 4 קציצות בעובי 2 ס"מ.

4.מחממים 2 כפות שמן במחבת פסים על אש בינונית, ומטגנים את הקציצות במשך 5 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

5. את הקציצות החמות מכניסים הישר לתוך לחמניה עגולה ומלאה בשומשום, ירקות ורטבים אהובים.


2. מתכון להמבורגר עוף

אין כמו ארוחה מהירה שתמיד עובדת. המבורגר עוף שכיף וקל להכין בבית, הילדים בטוח יאהבו- התוספות עליכם. לצפייה במתכון לחצו כאן 

הכי קל וטעים (צילום: שטארסטוק)


3. מתכון להמבורגר טבעוני

מסתבר שהמבורגר יכול לעבוד מעולה גם מסלק, לא מאמינים? זה בדיוק הזמן לבחון

עובד גם בלי בשר (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

4 סלקים
1/2 כוס קינואה אדומה
1 כף שמן זית
1 ביצה
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1/8 כוס קמח תירס
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות,עוטפים כל סלק בנייר כסף, מכניסים לתנור החם לצלייה של 25-30 דקות, מוציאים, ממתינים לצינון ומקלפים את הסלק.

2. במעבד מזון, טוחנים את הסלק עם 2-3 פולסים, כך שהסלק הופך למחית גסה.

3. מעבירים את הסלק לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים יחד לעיסה אחידה. בידיים לחות, מעצבים קציצות המבורגר עגולות, עבות ופחוסות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. אופים ב-200 מעלות במשך 15 דקות, הופכים את הקציצות ואופים במשך 15 דקות נוספות.

הצעת הגשה: להגיש חם בלחמנייה, עם ירקות ומטבלים אהובים והמון צ'יפס.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע