מבזקים
סרוגים

בליכוד מגיבים לשקד: "לא למדו, הם מרסקים את הימין"

שקד טענה כי "זו תהיה הקדנציה האחרונה של נתניהו כראש ממשלה", בליכוד מגיבים לה ולשותפה בנט בחריפות: "הם מרסקים את גוש הימין בדרך להמלכת ממשלת שמאל"

כ"ג טבת התשע"ט
בליכוד מגיבים לשקד: "לא למדו, הם מרסקים את הימין"
בליכוד מגיבים לשקד: "לא למדו, הם מרסקים את הימין" צילום: איילת שקד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90)

לאחר שטענה השרה איילת שקד כי "זו תהיה הקדנציה האחרונה של נתניהו כראש ממשלה", בליכוד מגיבים לה בחריפות:  "הפיצולים של בנט ושקד מביאים מפלגות ימין על סף אחוז החסימה ומרסקים את גוש הימין בדרך להמלכת ממשלת שמאל".

עוד האשימו את השרה שהתבטאה הבוקר לראשונה מאז שהודיעה יחד עם נפתלי בנט על הקמת "הימין החדש", כי "הם לא למדו את הלקח מבחירות 92', כשהימין ריסק את עצמו לרסיסי מפלגות ובכך הביא לעליית ממשלת שמאל ולאסון אוסלו".

"מי שירה בנגמ״ש בבחירות 2015 ומאז השתמש וזרק את הבית היהודי, יורה בכל גוש הימין בבחירות 2019 במטרה להעביר את המנדטים מימין לשמאל לחיקו של "האח" יאיר לפיד. לא סתם לפיד היה הראשון לברך אותם", תגובת הליכוד.

"הקמנו מפלגה עם שני יושבי ראש משותפים, הוא דתי ואני חילונית. זו הייתה המטרה הראשונית כשנכנסנו לפוליטיקה- לאחד לעבודה משותפת דתיים וחילונים" אמרה בוועידת כלכליסט. "זה קורה בכל מקום, ואין שום סיבה שזה לא יקרה בפוליטיקה. את כל ההחלטות אנו מקבלים ביחד, במקרה שלנו אנו נעשה מאמצים רבים כדי שזה יעבוד".

עוד התייחסה לסקרים שפורסמו אמש, שמעריכים כי מפלגתה החדשה תזכה ב-14 מנדטים. "לא חשבנו שנקבל 20 מנדטים על הסקר הראשון, אנחנו שואפים למספר דו-ספרתי של מנדטים" טענה. "ראש הממשלה הבא יהיה בנימין נתניהו ואנחנו בהחלט שואפים להיות שותפים מרכזיים בממשלה שלו. זה לא סוד שאני רוצה להחזיק בתיק המשפטים. בממשלות הקודמות השפענו בהרבה צמתים ובנקודות דרמטיות- בנט עצר את שחרור המחבלים לאבו מאזן, ובאמת מאז לא משחררים יותר מחבלים".

איילת שקד בחירות 2019 הבית היהודי הימין החדש הליכוד מפץ בימין נפתלי בנט