חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' שהצהיר כבר אמש, כי הוא רואה את עצמו כמנהיגה של הציונות הדתית במדינת ישראל, דחה הערב (ראשון) את האמירות כי בנט ושקד יצרו בפיצול בציונות הדתית, מכיוון, כך לטענתו, הם מעולם לא ייצגו את הציבור הסרוג.

בראיון שהעניק ל' שש עם עודד בן עמי', אמר סמוטריץ' כי הוא לא מתרגש מפרישתם של בכירי הבית היהודי כי לציונות הדתית יש קהל מצביעים מספיק גדול: "הייתי רוצה לראות אותם בראשות הממשלה, ולא על חשבון קיום המפלגה הציונות הדתית. זה ההבדל בינינו למפלגות אווירה, יש לנו בסיס בוחרים אמיתי".

(צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

• סמוטריץ': אני אנהיג את הציונות הדתית

על ההחלטה של בנט ושקד לפרוש ולהקים מפלגה חדשה, אמר סמוטריץ': "לא אהבנו את המהלך ואיך שהוא נעשה, ועדיין הם לא משאירים אדמה חרוכה. הם משאירים ציבור שהוא נכס ריאלי והוא מבין שחשוב שיהיה לו בית פוליטי". על היום שאחרי אמר הח"כ האנרגטי כי "אנחנו הולכים למהלך של התארגנות. נבנה רשימה חדשה ואטרקטיבית שתשקף את הפריזמה של כל הציונות הדתית".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

למרות הכעס סמוטריץ' איחל לחבריו בהצלחה בהמשך הדרך: "אני מאחל להם הצלחה רבה, אבל הם יצאו לדרך מתוך הבטחה שהם יביאו עוד מנדטים מהמרכז. מצפה שילכו לעבוד קשה כדי להגדיל את הגוש. הציונות הדתית תישאר בבית האמיתי שלה".

בסוף דבריו הסיר סמוטריץ' את הכפפות ואמר כי "מה שקרה אתמול לא משקף את הפיצול בציונות הדתית כי הם לא מייצגים את הציונות הדתית. זו מפלגת ימין ישראלית אבל היא לא מחוייבת לערכים ולציבור הזה".