המערכת הפוליטית והציונות הדתית בהלם מהדיווח כי השרים נפתלי בנט ואיילת שקד יכריזו הערב (מוצ"ש) על פרישה מהבית היהודי והקמת מפלגה חדשה בראשותם. מוקדם יותר דיווח עמית סגל כי השניים צפויים להקים מפלגה דתית- חילונית- ימנית.
מי שהיה ראשון להגיב הוא חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ', שאחרי שאתמול הצהיר על ריצה לראשות האיחוד הלאומי, כעת הוא מצהיר כי יקח על עצמו את הנהגת הציונות הדתית כולה.
בראיון לתכנית 'פגוש את העיתונות', הסביר סמוטריץ' את המהלך של בנט ושקד ואמר: "בנט ושקד רוצים להנהיג את המדינה, אני רואה את הציונות הדתית מתקדמת להנהגת המדינה אבל אם זה מה שהם החליטו שיהיה להם בהצלחה". לאחר מכן הצהיר סמוטריץ' כי "אני אקח על עצמי להוביל את הציונות הדתית".
בנוסף, על פי דיווח של כתבת מקור ראשון' שירית- אביטן הכהן, אל בנט ושקד תצטרף גם חברת הכנסת שולי מועלם, וזאת מכיוון שכדי להתפצל צריך שליש מחברי הכנסת של המפלגה.





תגובות
מפץ בימין, סמוטריץ, מי קופץ בראש?? כנראה שביבי נתניהו דחף אותם (את בנט ושקד) לסקר מזוייף שמוציא אותם מהמשחק... הם לא יעברו את אחוז החסימה והביצוע היהודי לא יפסיקו לבכות על הפרישה המוזרה. כך גם הבית היהודי לא יעברו את אחוז החסימה
בנט לא מייצג את הימין נראה אם יעבור בכלל את אחוז החסימה
אם סמוטריץ רוצה להנהיג זו תעודת עניות לציבור מכיר אותו כנער מאז ומעולם חיפש עמדות הנהגה כדי למלאת את רעבונו המולד לכבוד בושה לציבור הדתי לאומי בארץ שאדם כמוהו בכלל מעלה בדעתו שהוא ינהיג את הציבור האיכותי הזה הרבנים כבר מזמן איבדו את הנהגת הציבור ובטח הם אלו שיתמכו בו כדי לנסות להחזיר לעצמם את ההנהגה שעזבה אותם
ולא נעליים אין ולא היה לבצלאל חבר או מכר בשם הזה אני גדלתי איתו דלת ליד דלת ואתה כותב תגובות בשם בדוי כדי ללכלך. שמאלן קטן ופחדן!
מה קורה? מה ? אתה מפחד ? הרבנים שותקים / פועלים בצורה שלהם. מי שמך לומר להם מה לומר ומה לא ? ולהכפיש את החכ סמוטריץ לא כדאי.... אתה תאכל קש ....
שקרן זו לא מילה הפחדנות והחמדנות שלך היא בזיון אחד גדול. אינך מגיע לקרסולי בצלאל !!!!