טעים להכיר: מתכון למרק מפנק בתוך כיכר לחם

חושבים שמצאנו את הפינוק המושלם לעונת החורף: מרק בצל עשיר ומנחם, שמוגש בתוך כיכר לחם עם המון גבינה מותכת. צפו עכשיו במתכון

טעים להכיר: מתכון למרק מפנק בתוך כיכר לחם
  מרק בצל בתוך כיכר לחם (צילום: שני הלוי )

מרק בצל בתוך כיכר לחם

חושבים שמצאנו את הפינוק המושלם לעונת החורף: מרק בצל עשיר ומנחם, שמוגש בתוך כיכר לחם עם המון גבינה מותכת. צפו עכשיו במתכון

מצרכים:
4-5 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות
25 גרם חמאה
1 כף שמן זית
2 כפות סויה
1 כפית סוכר
2-3 כפות קמח
1 ליטר ציר ירקות או מים רותחים
1/4 כוס יין לבן (אופציונלי)
להגשה:
2 כיכרות לחם כפרי עגול
1 חבילת גבינת צ'דר פרוסה או גבינה צהובה אחרת שאוהבים
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת
עלי טימין

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. ממסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמן, הבצל, הסויה והסוכר. מערבבים, מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות.

3. מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-3 דקות נוספות עד שהבצל משחים.

4. מוסיפים את הציר או המים והיין הלבן, מערבבים, מכסים ומבשלים ללא מכסה במשך 40 דקות. כמות הנוזלים אמורה להצטמצם. טועמים ומתקנים את התיבול.

5. חותכים את הרבע העליון של כל כיכר לחם ובעזרת כף מרוקנים את הפנים שיישאר רק קרום חיצוני בצורת קערה. מרפדים את פנים הלחם בכמה פרוסות גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

6. יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם, מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין.

בתאבון!

==================

המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע