חדשות בעולם

כרזות בעזה: "אל תחגגו את חג המולד- חג של יהודים"

גדודי "נאצר צלאח א-דין" הפיצו כרזות ברחבי רצועת עזה הקוראים לתושבים שלא לחגוג את חג המולד. בכרזות הובאו ציטוטים מהקוראן ואזהרה: "אל תלכו בדרך היהודים והנוצרים, חג המולד הוא חג מרושע"

(הכרזות שהופצו בעזה (צילום: מתוך טוויטר))

הפלסטינים נגד חג המולד: פעילי גדודי "נאצר צלאח א-דין" הפיצו היום (שני) אלפי כרזות ברחבי רצועת עזה, הקוראים לתושבים שלא לחגוג את חג המולד שיצוין הערב ומחר ברחבי העולם. לטענתם, מדובר ב"חג מרושע".

הכרוזים מציגים אש אשור העולה באש, לצד פסוקים מהקוראן ואיומים בערבית כלפי אלו שיציינו את החג. "אל תלכו בדרך של היהודים והנוצרים, אללה לא יהיה לצד הרשעים" נאמר בכרוז. "חל איסור חמור לחגוג את חג המולד בכל דרך. חג המולד הוא חג מרושע".

בתקשורת הפלסטינית דיווחו כי הכרוזים כוונו לא רק למוסלמים, אלא גם נגד ערבים נוצרים המתגוררים ברצועת עזה. על פי ההערכות, כ-1,000 נוצרים מתגוררים כיום בשטחי הרצועה, וחלקם קיבלו אישורים מיוחדים לנסוע לבית לחם כדי להשתתף במיסת החג המסורתית. הכרוזים גם מגיעים כהתנגדות למאמצים של ממשלת ישראל לוודא שנוצרים בעזה יוכלו לציין את החג.

גדודי "נאצר צלאח א-דין" מהווים את הפלג הפלסטיני השלישי בגודלו, אחרי חמאס והג'יהאד האיסלאמי. הגדודים מוגדרים כארגון טרור על ידי ישראל וארה"ב, ונחשבים כמקורבים לחיזבאללה. בשנים האחרונות פעילי הגדודים היו אחראים למספר פיגועי טרור נגד חיילי צה"ל, ביניהם ירי של טיל נ"ט לעבר ג'יפ ישראלי שהוביל לפציעתם של ארבעה חיילים.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

1
מיכל
24.12.18

כמה טימטום. לפני כמה ימים איזה טורקי טיפש אמר שישו היה מוסלמי, אבו מאזן אמר שהוא היה פלסטיני. כמה המצאות יש להם? כמה שינסו לא יוכלו לשכתב את ההיסטוריה. ולנוצרים חג שמח היכן שתהיו. Feliz Navidad a todos.

הצטרפו אלינו