המשבר מחריף: יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, הודיע היום (שני) כי סיעתו תצביע נגד חוק הגיוס.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לפני חודש עמדתי פה ודרשתי שנתניהו יתחייב בקולו שהחרדים לא יקבלו פיצוי כספי בקומבינה תמורת חוק הגיוס, כי זה מה שהם הבטיחו לחרדים" טען בהודעתו. "הם אמרו להם: 'אל תדאגו לגבי הסנקציות הכלכליות. נעביר לכם את הכסף מתחת לשולחן'. זו קומבינה. אמסלם אמר את זה בקולו בוועדה, מול המצלמות".
לדבריו, "זה לא חוק גיוס. זה חוק גיוס כספים. אנחנו לא ניתן את ידינו לזה שמשתמטים יקבלו כסף מהמדינה. שכספי המיסים שלנו, יממנו השתמטות. גמרנו לחכות. גמרנו להיות פראיירים שלהם. יש עתיד תצביע נגד חוק הגיוס, ונלך לבחירות. אחרי הבחירות ממשלה בראשותי תעביר את חוק הגיוס בלי קומבינות ובלי רמאויות. הגיע הזמן לרפא את הפצע הזה בחברה הישראלית".
השר יריב לוין אמר בתגובה להודעה כי "הוסרה המסכה מעל פניו של לפיד- מהות לחוד ועסקנות לחוד. לפיד הוכיח שוב שהפוליטיקה הקטנה מובילה אותו, וגיוס החרדים ושילובם בחברה הם רק סיסמת בחירות". גם השרה גילה גמליאל אמרה כי "התנהגות פוליטית כ״כ קטנונית ומכוערת כמו של ליברמן ולפיד טרם ראיתי. הם בעצמם אמרו, עשרות פעמים, שיצביעו בעד החוק שהם תמכו בו בקריאה ראשונה. עכשיו הם נגד? מה נשתנה? כי אתם חושבים לדפוק את הליכוד? אין לכם ערכים? עקרונות? משהו? הכל בחיים זה חשבונות של מזנון הכנסת?"
ההודעה של לפיד מצטרפת לאיומים של מפלגת ישראל ביתינו, אשר אמרו כי הצבעותיהם מוטלות בספק, וכי חייבים לבדוק דיל בין הממשלה למפלגות החרדיות. "עולה השאלה האם מדובר במשחק מכור והליכוד הבטיח לראשי המפלגות החרדיות שבמידה ויהיו ישיבות שלא יעמדו ביעדי הגיוס וידרשו לשלם קנסות, הישיבות יפוצו בסכומי כסף זהים ממקור אחר" אמרו במפלגה. "אם ישנה הבטחה כזו, היא למעשה מרוקנת את החוק מתוכן".
"חייבים גם לבדוק את הטענה שהליכוד הבטיח לראשי המפלגות החרדיות לשנות את החוק בהתאם לדרישתם מיד בתום הרכבת הממשלה הבאה" הוסיפו. "הקואליציה, במהלך ציני, הופכת את חוק הגיוס מנושא מהותי לנושא אלקטורלי. בליכוד נוכחו לדעת שעל רקע דחיית ההצבעה על חוק הגיוס הם הפסידו קולות רבים בקרב הימין החילוני ויוצאי חבר העמים. הקואליציה יכלה להשלים את החקיקה בנושא חוק הגיוס כבר בתחילת מושב החורף, אך בגלל הכניעה ללחץ החרדים העדיפה לבקש דחייה נוספת מבג"ץ"
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אני
אבל להשתמט מתורה ושמירת שבת יש כאלו הטוענים שזה השתמטות מהיהדות ז"א שאולי אתה מוציא עצמך מהיהדות בדרך הזאת ואם אתה מתנהג כמו הלא יהודים שלא שומרים שבת וכו' מה...
אבל להשתמט מתורה ושמירת שבת יש כאלו הטוענים שזה השתמטות מהיהדות ז"א שאולי אתה מוציא עצמך מהיהדות בדרך הזאת ואם אתה מתנהג כמו הלא יהודים שלא שומרים שבת וכו' מה ההבדל בינך לביניהם..אותו דבר....וזאת בעיה שלקחתם את היהדות רק בדברים מסויימים....דרך אגב שמתי לב שהמילה היהדות זה אותיות "דת יהוה"... דבר נוסף...מר לפיד כל התמונות שאתה מופיע בהם זה כנראה לשווק אותך רציני חכם שקול ואחראי אבל עם ישראל לא טיפש כי ביבי עם I.Q הרבה יותר חכם ממך ועם ניסיון פי מיליון ממך ואם היית אדם רציני שבאמת דואג לעם ישראל היית הולך לצידו של ביבי כמו אחרים מוכשרים לא פחות ממך ולא מופיע חדשות לבקרים עם איזה תמונה שמוכיחה כל פעם מחדש שאתה טוב בלהיות שחקן קולנוע!!!
המשך 13:28 24.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר