סורגים שבת: מתכון לדג ברוטב עגבניות עשיר

מחפשים מתכון טוב ומנצח לדגים שכיף להכין שוב ושוב? מצאנו את המתכון המושלם בשבילכם, קל להכנה, טעים ועם רוטב עגבניות עשיר שכיף לטבול בו את החלה 

סורגים שבת: מתכון לדג ברוטב עגבניות עשיר
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לדג לברק ברוטב עגבניות 

מחפשים מתכון טוב ומנצח לדגים שכיף להכין שוב ושוב? מצאנו את המתכון המושלם בשבילכם, קל להכנה, טעים ועם רוטב עגבניות עשיר שכיף לטבול בו את החלה

מצרכים: 
4 דגי לברק/אמנון מנוקים מקשקשים ופתוחים
3-2 כפיות גדושות תבלין גריל דג
2 כפות שמן
מלח גס ופלפל שחור
לרוטב:
3 כפות שמן
3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
1 גמבה אדומה קצוצה
4 שיני שום, כתושות
1 לימון קצוץ עם הקליפה
80 גרם מרגרינה בטעם חמאה (מחמאה)
2 כפות חרדל דיז'ון
מלח ופלפל לפי הטעם
לקישוט: פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור על 180 מעלות

2. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הדג פתוח, מתבלים במלח גס, פלפל שחור ותבלין גריל דג. מזלפים מעל מעט שמן.

3. אופים את הדג בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות.

4. במקביל, מכינים את הרוטב במחבת. מחממים את השמן ומטגנים את העגבניות והגמבה במשך דקה. מוסיפים את המרגרינה, החרדל, השום והלימון, מערבבים ומבשלים הכל יחד על אש בינונית-נמוכה, עד לקבלת רוטב אחיד ומבעבע, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מסירים מהאש.

5. יוצקים את הרוטב על הדגים שיצאו מהתנור

שבת שלום!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע