גשם של שטרות בסין: תושבי שכונת שאם שוי-פו בהונג קונג נדהמו בסוף השבוע למראה מחזה לא שגרתי- אלפי שטרות מעופפים שהתעופפו באוויר וצנחו עליהם מהשמיים.
האירוע החל כאשר אדם צעיר הגיע במכונית יוקרתית לשכונה- הנחשבת לאחת העניות בהונג קונג- ואמר לכל הנוכחים כי אירוע מדהים יתרחש עוד רגע. "אני מקווה שכולם ישימו לב לאירוע הגדול הזה" אמר. "אני לא יודע אם אנשים מאמינים שכסף יכול ליפול מהשמיים – אז עכשיו תדעו שזה אפשרי". לאחר מכן הוא עלה לגג של אחד הבניינים- והחל לזרוק שטרות של 100 דולר הונג קונגי (כ-50 שקלים) לעבר העוברים ושבים, כשהמוני בני אדם יצאו לרחוב הראשי והתפרעו בניסיון לאסוף את השטרות.
China’s very own Trevon James, Wong Ching Kit Arrested.
As the next Carlos Matos, Trevon James, Wong Ching Kit is someone that gives crypto a bad name. If something is too good to be true, like money falling from the sky, one should stay far far away. https://t.co/rlxIN3eLu3 pic.twitter.com/KIizduhip1— Mia Tam (@_blockandchain_) 17 בדצמבר 2018
בעקבות המהומה כוחות משטרה הוזעקו למקום וניסו לעצור את האחראי- אך התקשו להגיע אליו בין האנשים שניסו לתפוס את הכסף, ובמקום זאת ניסו לקחת מהאנשים את הכסף שנזרק. לאחר מספר דקות כוחות המשטרה הצליחו להגיע לגג ולעצור את משליך השטרות- אך לא לפני שהוא הספיק להשליך אלפי דולרים, כשעל פי ההערכות יותר מ-6,000 דולר נזרקו לאוויר במהלך האירוע.
על פי הדיווחים בתקשורת הסינית, האחראי להמולה הוא וונג 'צינק קיט, מיליונר בן 24 שהתעשר בעקבות עסקאות במטבעות וירטואליים וזכה לכינוי "מאסטר המטבעות הצעיר". לאחר האירוע קיט תיאר את עצמו כ"רובין הוד של המטבעות הווירטואליים", כשהוא פעל "לגנוב מהעשירים ולתרום לעניים". לטענתו, זריקת השטרות לרחוב הייתה קריאה לציבור לסחור יותר במטבעות וירטואליים ולהרוויח כמותו. עם זאת, אחרים טוענים שהאירוע היה תעלול יח"צ בניסיון להעלות את ערך הביטקוין, שצנח באופן משמעותי בזמן האחרון.
למרות טענותיו לכוונות טובות, המשטרה עצרה את קיט באשמת "הפרת שלום הציבור", כשהוא נותר במעצר במשך יומיים לפני ששוחרר בערבות. עם שחרורו קיט הודיע בפייסבוק כי השטרות המעופפים היו רק ההתחלה: הבוקר (שלישי) הוא הגיע למסעדת "פיי הו", המספקת ארוחות בחינם למשפחות נזקקות- והביא למנהל המסעדה תרומה על סף של 92 אלף דולר הונג קונגי (46 אלף שקלים). לדבריו, מדובר בדרך להביע חרטה על המהומה שיצר בהשלכת הכספים: "רציתי להראות לציבור שאם אתה רוצה לתרום לנזקקים- לא צריך ליצור מהומה כדי לעשות זאת" אמר. "זו הייתה הטענה של המשטרה כשהם עצרו אותי- ואני מסכים איתם לחלוטין".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים