טעים להכיר: מתכון לדלעת במילוי פסטה וערמונים

מחפשים רעיון לארוחה מושקעת במינימום מאמץ? שווה לכם להכיר ממולאים בגרסת דלעת ערמונים, שאת האורז מחליפה פסטה עם פטריות ברוטב שמנת- צפו במתכון

טעים להכיר: ארוחה שלמה בדלעת אחת
  (צילום: צילום אפיק גבאי)

מתכון לדלעת במילוי פסטה וערמונים

מחפשים רעיון לארוחה מושקעת במינימום מאמץ? שווה לכם להכיר ממולאים בגרסת דלעת ערמונים, שאת האורז מחליפה פסטה עם פטריות ברוטב שמנת- צפו במתכון:

מצרכים:
לדלעת:
6 דלעת ערמונים (אפשר לנסות גם עם זוקיני/ גמבה)
2 כפות שמן זית
1 כף סילאן או רוטב צ'ילי מתוק
למילוי:
1/2 חבילה פסטה סטלינה (צורת כוכבים)
2 כפות שמן זית
4 שיני שום, קלופות
1 סלסלה פטריות שמפניון
1 אריזה ערמונים מבושלים
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
לקישוט:
עלי טימין
גבינת פרמזן

הוראות הכנה:
1. חותכים 1/3 מהחלק העליון של הדלעת ומרוקנים את הגרעינים.

2. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, סילאן ומלח ומברישים את פנים הדלעת ואת חלקה העליון.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהדלעת זהובה. חשוב לאפות גם את המכסים של הדלעת.

4. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים.

5. קוצצים את השום לקוביות קטנות וחותכים את הפטריות והערמונים לרבעים.

6. במחבת רחבה עם שמן זית מטגנים במשך דקה את השום ומוסיפים את הפטריות. מטגנים, תוף כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות.

7. מוסיפים ערמונים, שמנת, מלח, פלפל ואגוזי מוסקט ומבשלים במשך 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

8. מוסיפים לרוטב את הפסטה ומבשלים ביחד במשך 5 דקות.

9. ממלאים כל דלעת צלויה בפסטה ברוטב פטריות וערמונים, מגרדים מעל גבינת פרמזן, על החלק הדק בפומפייה, ומעטרים בעלי טימין.

==================

המתכון באדיבות המותג 'ברילה'

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
שאלה
חוה | 18-12-2018 10:40
1. האם אופים את הדלעות כשהן מכוסות? או האם אופים את המכסים בצד? 2. אחרי שממלאים את הדלעות, האם להחזיר לתנור? 3. האם אופים אותם כשהם חשופים, או מכוסים בנייר כסף? תודה מראש