יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי, ויו"ר האופוזיציה ח"כ ציפי לבני סיירו היום באזור הצפון לאורך הגבול.
לבני: "פיגוע קשה בגבעת אסף. כאב גדול על ההרוגים ואיחולי החלמה לפצועים. שיהיה ברור – אנחנו תומכים בפעולות צבאיות ובכל מה שצה"ל עושה נגד הטרור. היד הארוכה של צה"ל תפסה את המחבלים מהפיגוע בברקן אמש ותתפוס גם את המחבלים עכשיו".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"הזהרתי בזמן אמת שאנו לקראת הידרדרות משמעותית גם ביו"ש .היום ברור שאי אפשר להמשיך לשלם במזוודות לחמאס ולקוות "שיהיה בסדר". סיסמאות כמו "תנו לצה"ל לנצח" לא הועילו, ישראל איבדה שליטה בביטחון, ונדרשת אסטרטגיה ביטחונית אחרת – שתעצור את ההידרדרות ותספק מענה לטווח ארוך. מול הטרור צריך לפעול ביד קשה – להרוס בתים, להחזיר את ההרתעה, ובצד ההרתעה ובצד הפעילות נגד הטרור – לקדם תהליכים מול המתונים."
ביחס למתיחות בצפון אמרה לבני- "זכותם של תושבי לחיות כאן בשקט ובביטחון צה״ל עושה את עבודתו ואין שום צורך להעצים את האירוע ואת הפחד של התושבים. זה הזמן לכפות על חיזבאללה וממשלת לבנון החלטה- אם מעוניינים בלגיטימיות בינלאומית- התנערו מטרור! אין ארגון טרור עם זרוע פוליטית לגיטימית"
גבאי: "אנחנו משתתפים בצערן של המשפחות שאיבדו את יקיריהן בפיגוע הבוקר בגבעת אסף, ושולחים איחולי החלמה מהירה לפצועים. כמו שראינו בלילה האחרון עם המפגעים, ידם של כוחות הביטחון שלנו תשיג גם את המפגעים האלה".
"באנו לכאן לתת גיבוי לצבא, למערכת הביטחון, לחיילים הנהדרים שלנו ולרמטכ"ל המצוין שיודעים לאתר את המנהרות ולטפל בהן כמו שצריך. התפיסה שהחיזבאללה יכול לחפור מנהרות ואנחנו רק נאטום אותן, זה דבר שאסור להסכים לו. לא יכול להיות שמדינה חופרת מנהרות למדינה אחרת. לבנון איבדה את הלגיטימיות שלה כמדינה עצמאית. לבנון היא סניף של חיזבאללה ואיראן ולא יכול להיות שנאפשר להם להמשיך בכך. לצד צעדים צבאיים וכלכליים שיש, צריך להפעיל גם צעדים מדיניים. צריך להפוך את לבנון למדינה לא לגיטימית, עם סנקציות, כל עוד היא מאפשרת לחיזבאללה לנהל אותה ולהפר את הריבונות של מדינת ישראל. אני קורא לממשלת ישראל לעשות את זה".

מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
חחחח
חחחח
15:11 15.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א.ב.י
הביטחון שואף לאפס!! ועוד נוכח כל הטרור שמתגבר ותופס תאוצה בכל הספקטרום, מוצאים להם מושחתי המדינה לייקר חשמל ומים!! הגיע הזמן למרד אזרחים רצחני!!!
18:07 13.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נאנאש
מטומטמים
17:26 13.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמוס
תפסו גובה הצמד חמד...... גבאי מדמה את עצמו לשר הביטחון. וזוגתו ציפורע שפיצערקע ליבני מדמה את עצמה לראש ממשלה, לשר החוץ ולשרת אהבלות
16:49 13.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לליבני.ולכל ההנהגה.
לרהמ ולכל הקואליציה. לליבני ולכל האופוזיציה. לכל 120 הח"כ ולכל ההנהגה. ולכל בכירי הבטחון.++++ בנושא בטחון/טרור ורצח סידרתי/שיטתי/ לאומני / תיכנוני / עויין בשתפ עם עויינים. אין קואליצייה ואין אופוזיציה. כל אזרחי מדינת עם ישראל באותה אוניה. חייבים : א. מדיניות מקל וגזר. ב. הקלות אם אין טרור. ג. ענישה מחמירה בהוראת שעה. לזמן קצוב לבחינת מבחן תוצאה. גירוש ופיזור משפחות רוצחים לאומניים. זה יירתיע את המחבל הפוטנציאלי הבא. המשך הקיים הוא קיבעון. והמשך שפיכות דמים. לעשות חישוב מחודש.
21:04 13.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר