לצעירים בציונות הדתית נמאס: פוליטיקאים התאחדו!
תנועת רעננים - קבוצת צעירים דתיים לאומיים קוראים לנציגי הציבור הדתי להתאחד עכשיו. לפי סקר שערכה הקבוצה מתברר שלמעלה מ-70% מהציבור הדתי לאומי מעוניין באיחוד השורות. "צעירי הציונות הדתית הנמצאים בעשייה מתמדת, דורשים מהנציגים איחוד כוחות פוליטי"

תנועת רעננים – צעירים מהציונות הדתית – דורשים מהמפלגות הדתיות לאומיות להתאחד. לא, אין להם סבלנות לחכות עד לבחירות הבאות הם רוצים ייצוג בכנסת והם דורשים ייצוג משמעותי בזירה הפוליטית בישראל.
חברי הקבוצה הציגו סקר שנערך על ידי מכון "מאגר מוחות" המצביע כי בקרב הציבור הדתי לאומי יש דרישה שהמפלגות הדתיות יתאחדו. 74% מהציבור הדתי לאומי רוצים להצביע למפלגה מאוחדת לפי הסקר, ובנוסף, 33% מהציבור הדתי לאומי אשר הצביעו למפלגות אחרות בבחירות הקודמות אמרו שבכוונתם להצביע למפלגה מאוחדת, אם תהיה כזאת.
"על פי הסקר ניתן לקבוע כי בציבור הציוני דתי קיים מצב של חוסר מנהיגות", אומרים ברעננים, "וכן שהציבור הדתי לאומי אינו מרוצה מהתדמית הציבורית והתקשורתית שיש לציבור זה, על אף פועלו הנרחב."
אתמול (יום ג') קיימה התנועה את כינוס השטח הראשון שלה. התוכנית כללה מפגש ושאלות ותשובות עם השר בני בגין, שיחה עם מנהל מחוז ירושלים במשרד השיכון וסיור במזרח העיר בהובלת אריה קינג – מפעילי השטח הבולטים בתחום גאולת האדמות באזור.
היום, שנערך במפגש באולם מועצת העיר בעיריית ירושלים, נפתח בדברים קצרים של יוני שטבון, יו"ר התנועה, שהודה לכל אלו שטרחו ובאו, וויתרו על יום עבודה. המסר המרכזי שנשא שטבון היה "שצעירי הציונות הדתית הנמצאים בעשייה מתמדת בשטח, דורשים מהנציגים בכנסת – איחוד כוחות פוליטי, מתוך אמונה שרב המחבר על המפריד".
יוני גם הסביר מדוע המפגש הראשון נערך סביב ירושלים: "המקום ממנו הכל מתחיל הוא ירושלים, עיר שעושה את כל ישראל חברים, עיר הבירה וערש התרבות היהודית והציונית. אין מקום טוב יותר להתחיל מהלך אחדות ציוני דתי מאשר ירושלים. המפגש כאן של מגוון צעירים מכל הארץ, המובילים בתחומי העשייה השונים, הינו תחילת הדרך להמשך פעילות משותפת בסוגיות הקשורות לסדר יום הציבורי, ושותפות לקידום מהלך ציבורי של אחדות. לא ניתן להמשיך במצב הקיים של פילוג וקוטביות, הגורמים גם נזק תדמיתי ותקשורתי לציבור הדתי בכללותו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו