חנוכה בריא? יש דבר כזה: סופגניות ורודות מהממות

להגיד חנוכה ובריאות בנשימה אחת, זה כמעט כמו ההפיך הגמור. ובכל זאת, השף קונדיטורית אריאל ברי בן חמו מביאה לכם מתכון לסופגניות ורודות מהממות מקמח כוסמין ועם אבקת סוכר. חג שמח ובריא!

חנוכה בריא? יש דבר כזה: סופגניות ורודות מהממות
  (צילום: אריאל בן ברי חמו)

להגיד חנוכה ובריאות בנשימה אחת, זה כמעט כמו ההפיך הגמור. ובכל זאת, השף קונדיטורית אריאל ברי בן חמו מביאה לכם מתכון לסופגניות ורודות מהממות מקמח כוסמין ועם אבקת סוכר.

בצבע וורוד (צילום: אריאל בן ברי חמו)

רכיבים ל14 סופגניות:
1 סלק בינוני
175 גרם (כוס ורבע) קמח כוסמין מלא
175 גרם (כוס ורבע) קמח חיטה לבן
50 גרם (רבע כוס) סוכר קנים אורגני
13 גרם (רבע שקית- 2 כפות) שמרים טריים
13 גרם (רבע שקית- 2 כפות) משפר אפייה
4 גרם (1 כפית) תמצית וניל אמיתית
50 גרם (כ 4 כפות) שמן קוקוס רך/ חמאה רכה
1 ביצה – לגרסה טבעונית אפשר לוותר ולהוסיף עוד מעט מים
קורט מלח
לציפוי לפני אפייה:
שמן קוקוס מומס/ שמן זית
למילוי:
ריבה 100% פרי (או כל ממרח אחר שתבחרו)
לציפוי לפני הגשה:
מעט אבקת סוכר

אופן הכנה:
תכינו לכם ספריי שמן או קערה קטנה עם שמן קוקוס מומס ומברשת שתהיה לכל אורך התהליך.
מבשלים את הסלק בסיר עם מים רותחים עד שהוא מתרכך.
מקלפים את הסלק מהקליפה, בזהירות זה מלכלך.
טוחנים את הסלק עם מעט מים, כ3 כפות, עד למרקם חלק לחלוטין
שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמחים, השמרים ומשפר האפייה ומערבבים.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים ו100 גרם (רבע כוס) רסק סלק.
ממשיכים ללוש במהירות הנמוכה ביותר עד שהבצק מגיע לטמפרטורת החדר, זה לוקח הרבה זמן עד שנוצר בצק והשמן נמס, לפעמים מעל רבע שעה, תנו לו את הזמן שלו במיקסר.
תעצרו כל כמה דקות לאסוף את הכל מתחתית הקערה ולהפוך את הבצק, הבצק יותר דביק מבצק שמרים רגיל.
מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים מעט בעזרת המברשת בשמן קוקוס מומס/ שמן זית.
יוצרים תא התפחה: בתנור שלא דלק כל היום (קר לחלוטין) שמים קערה עם מים רותחים, לידה מניחים את קערת הבצק וסוגרים את התנור. הבצק לא צריך לגעת בקערת המים כי זה חם מידי, רק ליצור לו סאונת אדים.
מתפיחים כ45 דקות עד שעה להכפלת הגודל. אפשר להחליף את המים למים רותחים חדשים אם אתם רואים שהם התקררו.

מחלקים את הבצק ל14 כדורים.
יוצרים כדורים עגולים, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומורחים אותם בשמן קוקוס/ שמן זית.
מחזירים לתא ההתפחה שיצרנו ושוב שמים מים רותחים, מתפיחים כחצי שעה.
מוציאים את הסופגניות ומחממים את התנור ל190 מעלות.
מורחים את הסופגניות בשמן קוקוס ואופים כ10 דקות. אל תחששו מהצבע הכהה זה נוצר מהשמן.
מוציאים מהתנור ומכסים במגבת עד לקירור מלא.
לאחר הקירור מחוררים כל סופגניה בעזרת צנטר, ממלאים בעזרת שקית זילוף במילוי שתבחרו.
לפני הגשה מפזרים מלמעלה אבקת סוכר.

טיפ טיפה טיפים:
– חופש הבחירה במתכון: שמן קוקוס או חמאה בתוך הסופגניה, זה שיקול של טבעונות.
שמן קוקוס או שמן זית מעל הסופגניה, אני אוהבת מאוד את הטעם ה'קוקוסי' ששמן הקוקוס משאיר ולדעתי זה משדרג אבל אם אתם לא אנשי קוקוס לכו על שמן זית.
-אפשר למלא בכל מילוי אחר שאתם אוהבים- ממרחי שוקולד, שוקולד טחינה, סילאן וטחינה (יוצר טעם חלווה), חלווה, מילוי גבינות…
– את אבקת הסוכר מפזרים רק לפני ההגשה מכיוון שהיא נמסה מהלחות של הסופגניה.
– ניתן להקפיא את הסופגניות לפני המילוי, כשרוצים להפשיר ממליצה לחמם מעט בתנור, למלא ולהגיש.
– שומרים את הסופגניות באריזה אטומה לחלוטין שלא יתייבשו, כ4 ימים.

המתכון באדיבות הקונדיטורית אריאל בן חמו, בעלת בלוג הבריאות "בריאלי"

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע