זהירות: טיגון סופגניות ולביבות עלול לסרטן

אם כבר טיגון עדיף להקטין את גודל הסופגנייה, לוודא שחום השמן יהיה בינוני ולא גבוה, ובכלל לא להשחים את הסופגניות והלביבות. המלצות האגודה למלחמה בסרטן

זהירות: טיגון סופגניות ולביבות עלול לסרטן
  טיגון סופגניות. צילום: Miriam Alster/FLASH90

האגודה למלחמה בסרטן מוציאה היום (ראשון) חוות דעת לקראת חנוכה ואזהרות שבין הקשר בין טיגון למחלת הסרטן, וממליצה להפחית את הטיגון המסוכן ולהעדיף אפייה, כמו גם שימוש בטמפרטורה בינונית על פני גבוהה.

נייר העמדה עודכן ואושר בנובמבר 2018 על ידי ד"ר אלי שטרן יו"ר הועדה למסרטנים סביבתיים באגודה למלחמה בסרטן.

אם בכל זאת אתם מחליטים ללכת על טיגון סופגניות ולביבות בשמן, המלצת האגודה למלחמה בסרטן כי רצוי מאוד להקטין את גודלן על מנת להפחית את הכמות בכל יחידה, וגם לוודא שחום השמן יהיה בינוני ולא גבוה.

בכל מקרה של טיגון או אפייה חשוב מאוד גם לא להשחים את הלביבות והסופגניות. בפעולת ההשחמה נוצר חומר כימי (אקרילאמיד) אשר חשוד כמגביר את הסיכון לסרטן.

לכן עדיף להימנע ככל האפשר מטיגון סופגניות ולביבות ולהעדיף לאפות אותן בחום של 170 מעלות.

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע