אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

צפו: זה הקינוח שיצליח להתחרות בסופגניות

מצאנו את הקינוח שיצליח בקלות להתחרות (ולנצח) את הסופגניות, גם את המושקעות שביניהן. צפו שלב אחרי שלב במתכון לפחזניות רכות עם קצפת ותותים שיעשו לכם את השבת 

מצאנו את הקינוח שיצליח להתחרות בסופגניות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפחזניות במילוי קצפת ותותים 

מצאנו את הקינוח שיצליח בקלות להתחרות (ולנצח) את הסופגניות, גם את המושקעות שביניהן. צפו שלב אחרי שלב במתכון לפחזניות רכות עם קצפת ותותים שיעשו לכם את השבת

מנות: כ-18 פחזניות | חלבי
מצרכים:
1 כוס קמח
1 כוס חלב
113 גרם חמאה לא מלוחה
קורט מלח גס
4 ביצים במידה XL
למילוי: 1 כפית תמצית וניל
1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
ריבת תות
לקישוט: אבקת סוכר ותותים טריים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. הכנת הפחזניות: בסיר על אש בינונית, מביאים לרתיחה את החלב, החמאה והמלח. כאשר החמאה נמסה, מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת מתגבשת לבצק. ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת במשך 2 דקות, עד שהקמח יתחיל לצפות את תחתית הסיר.

3. מעבירים את תערובת הבצק החמה למעבד מזון עם להב פלדה, מוסיפים את הביצים ומעבדים יחד את שהביצים נטמעות היטב בבצק והמסה סמיכה.

4. בעזרת כף מעבירים את תערובת הבצק לשק זילוף עם קצה עגול גדול, ומזלפים כ-18 תלוליות בקוטר 1-2.5 ס"מ ובגובה 2.5 ס"מ.

5. באצבע לחה, מחליקים את השפיץ בקצה כל תלולית, שלא יישרף באפייה, ואופים במשך 20 דקות או עד להשחמה קלה. מכבים את התנור ומשאירים את הפחזניות בפנים במשך 10 דקות.

איך יודעים שהפחזניות מוכנות?

אם עולה קול חלול כשנוקשים על תחתיתן. מיד אחרי הוצאתן מהתנור, מנקבים חור קטן בפחזניות בעזרת קצה של סכין כדי לאפשר לאדים לצאת ולמנוע מהן להיות ספוגיות ורטובות מבפנים. מניחים בצד לצינון.

6. למילוי: מקציפים 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ותמצית הווניל במהירות בינונית במשך כ-3 דקות, עד לקבלת קצפת רכה וחלקה.

7. רגע האיחוד: מכניסים את הקצפת לתוך שקית זילוף, חוצים לרוחב כל פחזנית ומורחים מעט ריבת תות. לאחר מכן מזלפים את הקצפת וסוגרים לסנדוויץ'. לסיום מקשטים בתות טרי ואבקת סוכר. מומלץ לשמור במקרר עד 4 ימים.

שבת שלום!

אם בכתבה נמצאה טעות או פרסומת לא ראויה. דווחו לנו >
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו