סורגים ארוחת שבת: מתכון לקדירת בשר עסיסית

תבשיל בשר ותפוחי אדמה רך ונימוח שתשמחו לאמץ בשבתות של חורף ובכל הזדמנות. מתכון פשוט להכנה וטעים שכיף להכין | ארוחה שלמה בסיר אחד

סורגים ארוחת שבת: מתכון לקדירת בשר עסיסית
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לקדירת בשר ותפוחי אדמה 

תבשיל בשר ותפוחי אדמה רך ונימוח שתשמחו לאמץ בשבתות של חורף ובכל הזדמנות. מתכון פשוט להכנה וטעים שכיף להכין | ארוחה שלמה בסיר אחד

מצרכים:

1 ק"ג נתח כתף בקר (מספר 4) מופשר
4 תפוחי אדמה גדולים
4 עגבניות בשלות
4 בצלים גדולים
3 שיני שום
4 כפות פפריקה חריפה/ מתוקה (לטעמכם)
קמצוץ סוכר
מלח ופלפל שחור לפי טעם
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. שוטפים את הבשר המופשר, מנגבים היטב וחותכים לקוביות.

2. מקלפים וקוצצים לקוביות בינוניות את תפוחי האדמה, הבצל והעגבניות

3. מחממים שמן לטיגון בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה על אש בינונית. מוסיפים את העגבניות, השום(כתוש), מתבלים בפפריקה, מעט סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ במשך דקה.

4. מוסיפים את קוביות הבשר, מכסים אותן במים (לא עד הסוף), מנמיכים את האש ונותנים לבשר להתבשל במשך שעתיים, עד שהבשר מתרכך ומשחים.

5. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מתבלים במלח, מוסיפים 3-4 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ככל הניתן ומבשלים במשך 40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע