אבדה לעולם הטלוויזיה: סטיבן הילנבורג, יוצר הסדרה המצליחה 'בובספוג' שהפכה לאחת מסדרות האנימציה האהובות בעולם- הלך לעולמו בגיל 57.

הילנבורג, נפטר אמש (ג'), לאחר מאבק עיקש במחלת ה-ALS, הנחשבת למחלה סופנית שלא נמצא לה עדין טיפול יעיל. המחלה מוכרת גם כמחלת הנוירון המוטורי (ניוון שרירים)  ממנה נפטר גם הפיזיקאי הנודע סטיבן הוקינג.

הילנבורג שהחל את דרכו ב-1987, היה ביולוג ואנימטור ויצר עבור ערוץ ניקלודיאון את "בובספוג מכנסמרובע", שתורגמה ל60 שפות שונות וזכתה בשלל פרסים נחשבים, ביניהם פרסי אמי. מאז הפרק הראשון שעלה בשנת 1999, שודרו כ-250 פרקים בסדרה.

"דמויותיו המקוריות יישארו לעד כערך של אופטימיות"

מעריצים רבים וערוץ ניקלודיאון נפרדו מהילנבורג: "עצובים מאוד על לכתו של סטיב הילנבורג בעקבות מאבק במחלת ה-ALS. הוא היה חבר אהוב ושותף בערוץ. סטיב העניק לבובספוג חוש הומור ייחודי ששולב עם תמימות והעניק שמחה לדורות שלמים של ילדים ומשפחות בכל מקום. דמויותיו המקוריות והעולם של ביקיני בוטום יישארו לעד כערך של אופטימיות, חברות והכוח של דמיון חסר גבולות".