פעמיים כי טוב: 2 מתכונים מנצחים למרק כתום

כתום עולה: עונת המרקים בשיאה וזה בדיוק הזמן שלכם להכין מרק כתום שיחמם את הבית ויעניק לכם ארוחה משביעה וטעימה. 2 מתכונים כתומים ששווה לכם לאמץ

מתכון למרק בטטה מוקרם

(צילום: שטארסטוק)

מאת: השף נדב מרום, שף ראשי ברשת קפה גרג

מצרכים:
גזר אחד גדול
חצי בצל גדול
1 ק"ג בטטות, מקולפות (כ6-7 בטטות)
100 מ"ל שמנת מתוקה
כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח, פלפל לבן טחון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.חותכים גס את כל הירקות ומכניסים לסיר מתאים.

2. מכסים במים את הירקות ועוד כמה ס"מ מעל, ומרתיחים על האש כשעה.

3. לאחר שהירקות בסיר רכים לחלוטין מוסיפים את השמנת והתבלינים וטוחנים בבלנדר ידני.

4. מתקנים את הסמיכות עם מים או מצמצמים במקרה הצורך.


מתכון למרק גזר ובוטנים מחמם

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1 גזר מקולף וקצוץ
1/2 כוס בצל סגול או לבן קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 כפית שמן
1/3-1/2 כוס בוטנים טריים / חמאת בוטנים / חמאת שקדים
1/2 כוס עגבניות קצוצות
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מים או מרק ירקות
מלח לפי הטעם
1 כפית רוטב צ'ילי חריף/ מתוק – לפי הטעם
1-2 כפיות רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
1 כפית חומץ תפוחים או 1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 5 דקות עד לשקיפות.

2. מוסיפים את הבוטנים הטריים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות או עד להזהבה קלה. אם בחרתם בחמאת בוטנים או שקדים, דלגו על השלב הזה והוסיפו ישר את הגזר. מטגנים במשך דקה.

3. מוסיפים את העגבניות (וחמאת הבוטנים או השקדים), מערבבים ומבשלים במשך 4 דקות.

4. יוצקים את חלב הקוקוס והמים ומוסיפים את המלח, רוטב הצ'ילי, הסויה ושמן השומשום. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות.

5. מסירים מהאש, מצננים מעט ובעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט, טוחנים את המרק לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם – מקושט בבצל ירוק קצוץ, בוטנים גרוסים וזילוף של רוטב צ'ילי חריף מעל.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו