אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

אין כמו הבית: מתכון פשוט לסופגניות קרמל מפנקות

אל תתפתו לסופגניות המושחתות שמוצעות בחנויות, כשאתם יכולים להכין בבית סופגניות רכות עם מילוי קרמל מפנק בטעם שלא תמצאו בשום חנות- צפו במתכון שיעשה לכם את חנוכה

טעים להכיר: כאלו סופגניות לא תצליחו למצוא בחנויות
  (צילום: thesweetmolcajete.com)

מתכון לסופגניות קרמל 

אל תתפתו לסופגניות המושחתות שמוצעות בחנויות, כשאתם יכולים להכין בבית סופגניות רכות עם מילוי קרמל מפנק בטעם שלא תמצאו בשום חנות- צפו במתכון שיעשה לכם את חנוכה

מנות: כ12 סופגניות | חלבי

מצרכים:
3 כוסות קמח + אקסטרה לקימוח
25 גרם שמרים טריים
1 כוס חלב מחומם לטמפרטורה חמה-פושרת (40 מעלות)
2 ביצים גדולות
1/2 מקל וניל
14 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
6-8 כוסות שמן לטיגון
לקישוט: אבקת סוכר

לקרמל ביתי:
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
3/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה, ומעבירים למקרר לצינון.

2. שוברים את הביצים לקערת מיקסר, מגרדים מעל את הפנים של מקל הווניל ומקציפים במהירות בינונית יחד עם החלב, הקמח, השמרים, החמאה המומסת והמקוררת, הסוכר והמלח, עד לאיחוד החומרים. בשלב זה, מחליפים לוו לישה (אם יש לכם. במידה ולא, עברו לעבוד ידנית), מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים במשך 5 דקות, עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש.

3. מכסים את קערת הבצק במגבת, ומתפיחים במשך שעה באזור חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעובי של קצת יותר מסנטימטר אחד. לאחר מכן קורצים 12 עיגולים בקוטר 7 ס"מ, מסדרים אותם בתבנית אפייה מקומחת קלות ומכסים במגבת מטבח, להתפחה שנייה של 20 דקות.

5. מרתיחים שמן בגובה 5 ס"מ בסיר לטיגון עמוק, עד לטמפרטורה של 180 מעלות. או שזורקים פנימה פיסה קטנה מהבצק, ואם נוצרות בועות, השמן מוכן לטיגון.

6. מטגנים 3 סופגניות בכל פעם, כדי שהשמן לא יתקרר. מורידים בזהירות לשמן הרותח, ומטגנים דקה מכל צד, עד שהסופגניות מזהיבות ומתנפחות. מוציאים מהשמן לנייר סופג, ומשם לצינון על רשת תנור.

7. להכנת מילוי ביתי:

-בסיר בינוני, על אש בינונית-גבוהה, מערבבים את הסוכר עם 1/4 כוס מים קרים. אחרי דקה, מפסיקים לערבב ונותנים לסוכר להתבשל ולקבל גוון ענבר עמוק, במשך 10-12 דקות.

-במקביל, מחממים את השמנת בסיר קטן. כאשר הקרמל מוכן, יוצקים באיטיות את השמנת החמה לקרמל ומערבבים בעדינות, עד לקבלת תערובת חלקה, במשך 2-3 דקות.

-מסירים מהאש, מוסיפים לקרמל החם את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות ומערבבים עד לאיחוד מוחלט. מתבלים במלח, ומערבבים שוב.

8. מעבירים את הקרמל המוכן לשק זילוף או מזרק, ומזריקים לכל סופגנייה. מאבקים בסוכר/ אבקת סוכר ומגישים.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו