כמו באמריקה: מתכון לעוף בציפוי פריך

בדיוק שכבר חשבנו שנשאר יותר מידי עוף משבת, מצאנו דרך קלה ופשוטה, היישר מאמריקה לשדרג אותו לארוחה טעימה שכיף למאמץ בכל הזדמנות

נשאר לכם עוף? זה הדבר הכי טוב שתוכלו להכין ממנו
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוף בציפוי פריך

בדיוק שכבר חשבנו שנשאר יותר מידי עוף משבת, מצאנו דרך קלה ופשוטה, היישר מאמריקה לשדרג אותו לארוחה טעימה שכיף למאמץ בכל הזדמנות

מצרכים:
4-6 חלקי עוף-משולשים ושוקיים (ניתן להשתמש גם במבושלים)
1/4 כוס שמן זית + תוספת לאפייה
1 כף גדושה מיונז
1 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל שחור
קורט כמון
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את השמן יחד עם כל התבלינים: אבקת הצ'ילי, אבקת השום, מלח ופלפל שחור, הכמון והשום הכתוש עד לקבלת מרינדה אחידה במרקם משחתי.

2. בקערה נפרדת, מערבבים את פירורי הלחם והשומשום ומתבלים במלח.

3. מורחים כל חלק עוף במרינדה מכל הצדדים, ומעבירים לקערה עם פירורי הלחם והשומשום ומצפים היטב. מומלץ להסיר את העור מהעופות, כך פירורי הלחם והשומשום ייתפסו טוב יותר.

4. מסדרים את חלקי העוף המצופים בתבנית ומזלפים מעל מעט שמן זית.

5. מכסים את התבנית בנייר אפייה (רק מניחים, אין צורך לאטום את התבנית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעופות מקבלים גוון שחום יפה. הערה: במידה והשתמשתם בעוף שכבר מבושל, מקצרים את זמן הבישול בתנור ל15 דקות

6. מסירים את נייר האפייה ואופים 10 דקות נוספות לקבלת מרקם אקסטרה קריספי. מומלץ להגיש לצד מטבלים אהובים ותוספת סלט או צ'יפס.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו