מפרים הסכמים: דו"ח חדש של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) קובע רשמית כי צפון קוריאה ממשיכה בפיתוח תכנית הגרעין שלה בחודשים האחרונים, זאת למרות ההתחייבויות של מנהיג המדינה קים ג'ונג און לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי המדינה תפעל להתפרקות מנשק גרעיני.

על פי הדו"ח, בשבועות האחרונים הועברו למתקן בעיר יונגביון רכיבים לבניית כור מים חדש. כמו כן, פיונגיאנג ממשיכה את עבודותיה בנהר קיורונג הסמוך, שמימיו משמשים להגדלת אספקת המים לקירור הכורים הקיימים וכן הכור הנבנה בימים אלו.

עוד נטען כי הפעילות מהווה הפרה של הסיכומים שהתקבלו בפגישות בין צפון קוריאה ודרום קוריאה בספטמבר האחרון. כזכור, בתום הפגישה מנהיגי המדינות חתמו על מסמך לחיזוק הקשר בין המדינות, כשג'ונג און טען כי "החל עידן ללא מלחמה. נהפוך את האזור שטח של שלום, ללא נשק גרעיני ואיומים גרעיניים".

מאז פגישתם של טראמפ וקים ביולי האחרון לא נרשמה התקדמות משמעותית בצעדים לפירוק מנשק גרעיני- דבר שהוביל לתסכול נרחב בקרב המדינות. המשטר הדיקטטורי בצפון קוריאה הבהיר כי הוא רואה בסיום רשמי של מלחמת קוריאה, אשר הסתיימה בשביתת נשק בשנת 1953, כתנאי הכרחי להפחתת המתיחות באזור של צפון קוריאה. עם זאת, ארה"ב מסרבת לעשות זאת ודורשת שהכרזת הסיום תגיע רק לאחר שצפון קוריאה תתפרק מנשק גרעיני.