טעים להכיר: מתכון לסופגניית פאי תפוחים - סרוגים

טעים להכיר: מתכון לסופגניית פאי תפוחים

אם חשבתם שכבר ראיתם הכול, אז תחשבו שוב. מתכון לסופגניית פאי תפוחים עם פרורי עוגיות, כי למה להכין סתם סופגניות עם ריבה או סתם פאי לשבת כשאפשר להכין את שניהם יחד| מתכון ששווה לגזור ולשמור לחנוכה הקרוב

חדשות סרוגים
טעים להכיר: כך תכינו סופגנייה שהיא עוגה מפנקת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לסופגניית פאי תפוחים

מצרכים: 

2 ו-1/4 כפיות שמרים יבשים
1/2 כוס מים חמים (110 מעלות)
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס חלב חם
1/4 כוס חמאה מומסת
1 ביצה גדולה
1 חלמון ביצה
2 ו-1/2 כוסות קמח
3-4 כוסות שמן לטיגון
לציפוי:
עוגיות חמאה/לוטוס מרוסקות
3 תפוחים ירוקים
1 כף מיץ לימון
1/4 כוס סוכר+אבקת קינמון
1 כפית אבקת קינמון
2 כפות חלב
1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה: 

1. בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם מים חמים וכפית סוכר, נותנים לשמרים להתחיל לטפוח במשך 5 – 10 דקות או עד שהתערובת מקציפה

2. שופכים את השמרים לקערת מיקסר ומוסיפים בהדרגה את החלב, הסוכר שנותר,  קינמון, חמאה מומסת, ביצה וחלמון ביצה.

3. לאחר מכן מוסיפים את מחצית הקמח ומערבבים עם מיקסר עם וו לישה עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן ממשיכים להוסיף את מחצית הקמח שנותרה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה. במידה והתערובת יוצאת דביקה מוסיפים קמח נוסף לפי הצורך.

4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הגודל במשך כשעה וחצי.

5. במקביל מכינים את הציפוי לסופגניות: מערבבים את אבקת הסוכר והקינמון, מוסיפים חלב ומערבבים עד לאיחוד. מכסים בניילון ומניחים בצד.

חותכים את התפוחים לקוביות ומבשלים אותם בסיר בינוני, יחד עם מיץ לימון ותערובת הסוכר והקינמון עם החלב במשך כמה דקות. לאחר מכן מניחים בצד כדי להתקרר.

6.לאחר שהבצק תפח, מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותך עוגיות בגודל 3 אינץ'. מכסים במגבת את עיגולי הבצק ונותנים להם להכפיל את הנפח במשך כ-30 – 40 דקות.

7. בסיר גדול מחממים את שמן על חום בינוני- גבוה. כשהשמן חם זורקים כמה סופגניות לתוך השמן (אין להוסיף יותר משלושה סופגניות בכל פעם) מטגנים מכל צד עד שהן מקבלות גוון חום בהיר זהוב משני הצדדים ומוציאים בזהירות לצלחת עם נייר סופג

8. מגלגלים את הסופגניות בסוכר וקינמון מעורבבים. שמים מעט מהתערובת של הקינמון והתפוחים ומקשטים בפירורי עוגיות

שבת שלום!

============

מקור 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו