ביום שלישי הקרוב יציינו בעולם היהודי-חסידי את י"ט בכסלו, חג הגאולה. זוהי השנה התשיעית בה מתקיימים אירועי י"ט כסלו בבנייני האומה, בשבוע הקרוב יתקיים הפנינג חסידות ענק שיכלול עשרה מופעים שיתפרסו על פני ארבעה ימים, והחידוש הגדול של השנה: הרצאות קצרות בסגנון טד בנושאי חסידות. בין הדוברים נמנים הרב ברל לזר, רבה הראשי של רוסיה, הרב יהושע שפירא, הרב שבתי סלביטיצקי, הרב משה שילת, הרב אריה הנדלר, הרבנית ימימה מזרחי, סיון רהב-מאיר ועוד.
י"ט כסלו הלא הוא 'ראש השנה לחסידות', כאשר ביום זה על פי מסורת חסידי חב"ד שוחרר רבי שניאור זלמן מלאדי, "בעל התניא", ממאסרו בכלא הרוסי- ובכך שוחררה תורת החסידות מכלאה. התאריך, שהיה מוכר בעבר לחסידים בלבד, הפך זה מכבר ל'חג לאומי'.
יריד החסידות יתקיים החל ממוצ"ש פרשת וישלח עד יום רביעי, (ט"ז-כ' כסלו, 24-28.11), כאשר ימים א'-ב' יהיו לגברים וימים ג'-ד' לנשים. המארגנים מצפים לשבור את שיאי השנים הקודמות, עם למעלה משישים אלף משתתפים מכל הארץ, כאשר 20,000 מתוכם הן בדרך כלל נשים. המשתתפים יגיעו מכל קצוות הציבור: דתיים, חילונים, חרדים, חסידים ומסורתיים. המקום יהפוך בימים אלו ל'פסטיבל חסידות צבעוני' המציע תכנית לכל אורך היום, לשלל קהלים וגילאים, הכוללת חוויית לימוד, מוזיקה, אמנות ותרבות.

האירוע המרכזי 'צמאה' יחל השנה בשעה 18:30 ויכלול שלוש הרצאות קצרות בסגנון טד, בנושאי חסידות. בנוסף ביריד הספרים יימכרו אלף כותרים, 40 מתוכם חדשים לחלוטין שרואים אור לראשונה ביריד. כל הספרים עוסקים בחסידות ויימכרו כמידי שנה במחירים חסרי תקדים.
במקום יתקיימו תערוכות אמנות ייחודיות, ביניהן התערוכה של הציירת אורית מרטין, 'זורמים באור': פרויקט וידאו ארט ייחודי של ציורים מונפשים שיוקרנו בו זמנית על ארבעה קירות ויקבלו חיים ותנועה בליווי אפקטים ומוזיקה, וכן תערוכת ציורים אינטראקטיבית בשם "אור חדש על ציון תאיר" של יצירותיו של הצייר ברוך נחשון. שתי התערוכות מהוות חוויה וירטואלית, שמכניסה את הצופה למציאות רוחנית שמיימית.
בשיאו של היריד יתקיים המופע האנרגטי שלא תפסיקו לרקוד בו- 'צמאה' בהשתתפות האמנים אביתר בנאי, שולי רנד, אברהם פריד, ארז לב ארי, נועם בנאי, ביני לנדאו, עקיבא תורג'מן ונאור כרמי.

גם השנה יהנו הנשים מיומיים שלמים, עשירים וגדושים בתוכן ייחודי שכולל התוועדויות עם הרבנית אורה-רבקה וינגורט, הרבנית רבקה לפידות וליווי מוזיקלי של להקת אחותי. תלמידות מדרשה, סטודנטיות, תלמידות אולפנות ומקיפים דתיים, ישתתפו באירועים ייחודיים, עשירים בתוכן ובפירוטכניקה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים