דובר צה"ל, תא"ל רונן מנליס, התייחס היום (שלישי) לפעולה בעזה בה נהרה סא"ל מ' ואמר כי מודבר בפעולה אחת מני רבות שישראל עושה בעומק שטח האויב.

בפאנל 'חזית הפריפריה' שהערכך במסגרת כנס אילת לעיתונות, אמר מנליס: "המבצע הוא התגלמות של כל הדברים שאתם טוענים שנשכחו; תכנון ארוך טווח ונועז. אם הייתם יודעים מה המערכים שצה"ל עושים כמעט כל יום בגזרות השונות, הלסת הייתה נשמטת לאנשים שמדברים".

מנליס התייחס למצב ברצועת עזה ואמר: "אם תלבישו את ארבע השנים מאז צוק איתן על כל תקופה אחרת, זו אחת התקופות השקטות בעוטף עזה. בזמן הזה, נהרגו פלסטיני תושב אשקלון ושני חיילים- אחד על הגדר ואחד בפנים. התקדמנו עם בניית המכשול. לא עזבנו את הדרום לדקה. אני מכיר את האנשים בעוטף ויודע מה עובר עליהם".

"איפה ההישגים של חמאס?", תהה מנליס. "באופן שבו הפעולה שלו משתקפת בציבוריות הישראלית. אם חמאס לא היה מורתע מהפעולה שלנו ב-48 השעות שלאחר האירוע ברצועה, הוא לא היה מבקש הפסקת אש. הוא כן רצה לגבות מחיר על הפעולה המיוחדת. כל ההישג שלו זו תמונה של אקדח שממנו נהרגו אנשיו".

מנליס מתח סקורת על התקשורת הישראלית ואמר: "חמאס קורא את התקשורת הישראלית כאילו הוא קורא את החומר המודיעיני המסווג ביותר שיש, גם חיזבאללה. הם בטוחים שקראנו לכם וסיפרנו לכם הכל. הוא מייחס לכך עומק רב וידע. כשהם רואים את הוספת האייקון 'להבה' לחשבונות אישיים של גורמים גבוהים מאוד, ורואים את השער של אחד העיתונים של שריפה שפרצה כתוצאה מהצתה, הם רואים בזה הישג גדול. אנחנו לא עושים מהלכי תודעה, אבל אני מציע לא להקטין את האופן בו היריב מייחס לזה חשיבות".

על סבב הלחימה האחרון, שבעקבותיו נמתחה בקורת חריפה על הדרג המדיני והצבאי, אמר מנליס: "הצבא מפעיל כוח בארבע חזיתות יום-יום שעה-שעה, וחיזבאללה מודע ליכולות של צה"ל. תשאלו אותו מה קרה למפעלי טילים שלו. ההחלטה להפסיק את האש מול החמאס, לא נבעה כתוצאה מסוף המטרות והתכניות. הצגנו ויש לנו מגוון כלים מקצועיים ויכולות. יש לנו מגוון כלים טקטיים ואסטרטגיים. נוצר פער ציפיות בינינו לבין הציבור, שציפה למשהו אחר. יש מטרות, יש תכניות לבצע – מסיכולים ממוקדים ועד דברים אחרים".

מנליס סיפר כי "נפגשתי עם אחד ממנכ"לי חברות החדשות ותיארתי לו את המלחמה הבאה בלבנון. אנחנו נתקוף 1,000 מטרות בביירות. אני אסגור את עם אריאלה שאתן לך את כל הפרטים, כולל לשרוף גורמי מודיעין. אבל אם ייפול טיל אחד במחלף השלום, ללא נזק וללא נפגעים – אתם עדיין תפתחו את המהדורה עם זה. בתקשורת הישראלית יש פער כי אנחנו לא מייצרים מהלכי תודעה, כאשר בתקשורת בעולם ובתקשורת הערבית התמונה היא שונה".