ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום (שלישי) רשמית כי ישראל לא תחתום על הסכם ההגירה הבינלאומי של האו"ם, לפיו ההגירה היא "זכות אדם בסיסית" שצריך לקדם ולעודד.
"הוריתי למשרד החוץ להודיע שישראל לא תשתתף ולא תחתום על הסכם ההגירה" אמר נתניהו בהודעתו. "אנחנו מחויבים לשמור על הגבולות שלנו נגד מסתננים בלתי חוקיים. זה מה שעשינו, וזה מה שנמשיך לעשות". עוד עדכן את חברי סיעת הליכוד, בחלק הסגור של ישיבת הסיעה אתמול, כי אין בכוונתו לאפשר לישראל להצטרף לאמנה הזו. בכך ישראל תצטרף לארה"ב, אוסטריה, הונגריה ואיטליה, שכבר הודיעו כי יסרבו להצטרף להסכם המתגבש של הארגון.
טקס החתימה על "ההסכם להגירה בטוחה, מאורגנת וסדירה" יערך במרוקו בתחילת דצמבר. תנאי ההסכם קובעים כי "פליטים ומהגרים זכאים לאותן זכויות אדם אוניברסליות וחירויות בסיסיות שחובה לכבד, להגן וליישם בכל עת". האמנה, שמנוסחת בחודשים האחרונים, הייתה אמורה להפוך לראשונה בהיסטוריה את "הזכות להגירה" לחלק מהמשפט הבינלאומי ולהחיל את הזכות הזו גם על מהגרים מסיבות כלכליות – ולא רק על פליטי מלחמה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים