אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

פעמיים כי טוב: 2 מתכונים ללביבות לא שגרתיות

לכבוד חנוכה המתקרב, אספנו לכם שני מתכונים פשוטים וטעימים ללביבות לא שגרתיות- שתשמחו לאמץ כבר בארוחת הצהריים הקרובה

1. לביבות תירס

לביבות תירס (צילום: שטארסטוק)

מצרכים: 
1 קופסת שימורי תירס
4 ביצים
3 גבעולי בצל ירוק
4 כפות קמח מנופה
מלח ופלפל לבן
לציפוי: ביצה+ פירורי לחם מוזהבים (לא חובה)
שמן לטיגון

אופן ההכנה: 
1. קוצצים את הבצל הירוק.

2. טוחנים במקל בלנדר מחצית מכמות התירס. מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם הבצל הקצוץ, שאר התירס שלא נטחן, הקמח והביצים, ומתבלים במלח ופלפל לבן – עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מחממים שמן לטיגון בגובה 1 ס"מ ובמקביל יוצרים לביבות שטוחות בגודל שווה מהעיסה. ניתן להוסיף ציפוי- טובלים בזהירות כל לביבה בביצה ומיד לאחר מכן בפירורי לחם

4. מטגנים את הלביבות במשך 2 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה ומגישים!


2. לביבות בשר

לביבות בשר (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון
200 גרם בייבי תרד
1 בצל לבן, מגורד דק
3 ביצים
1 תפוח אדמה גדול מגורד
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת 3 כפות שמן, ומטגנים את הבצל המגורד במשך 2 דקות.

2. לאחר מכן מוסיפים את התרד למחבת ומאדים יחד במשך 3 דקות. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

3. בקערה, לשים יחד היטב את הבשר הטחון, תפוח האדמה המגורד, התרד והתיבול. מוסיפים את הביצים וממשיכים ללוש לעיסה אחידה.

4. במחבת גדולה, מחממים היטב שמן לטיגון חצי עמוק, מגלגלים קציצות מהעיסה ומועכים אותן קלות בידיים שיהיו שטוחות. מורידים בזהירות לשמון החם ומטגנים במשך 2 דקות מכל צד.

בתאבון!

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו