הכניעה לחמאס בעזה. דיווח באתר הערבי "חליג' אונליין" מהמפרץ הפרסי מדווח על התקדמות של ממש במגעים בין ישראל ובין חמאס על עסקת חילופי שבויים.

לפי הדיווח דיפלומטים מצריים ומתווכחים גרמנים מגבשים עיסקה לפיה חמאס יחזיר את גופות לוחמינו הדר גולדין הי"ד ואורון שאול הי"ד ואת אברה מנגיסטו ובתמורה תשחרר ישראל את אנשי חמאס ששוחררו בעסקת שליט ונעצרו מחדש ב-2014 במבצע 'שובו אחים' מיד לאחר חטיפת שלושת הנערים.

פרשנים פוליטיים מעריכים כי נתניהו במצוקה וחייב להראות הישג מדיני, בדמות סיום סאגת גופות הלוחמים השבויים בידי חמאס. החלטה כזו צריכה לעבור בממשלה, ונראה כי במצב הנוכחי לא בטוח שיהיה לה רוב.

בתגובה לדיווח צייץ יוסי יהושוע הכתב הצבאי של ידיעות אחרונות: "אם הדיווח נכון וישראל חזרה בה מהתנגדותה, ומוכנה כעת להעביר לחמאס את מחבלי ׳משוחררי עסקת שליט׳ פלוס גופות מחבלים פלוס שבויים מהחודשים האחרונים, בתמורה לחלקי גופות החיילים גולדין ושאול ושני האזרחים, תהיה זו כניעת מפוארת ביותר לחמאס."

נזכיר כי שרי הממשלה חוזרים בכל זמן על האמירה כי ישראל אינה מנהלת משא ומתן עם ארגון הטרור חמאס.