סורגים ארוחת שבת: מתכון לחזה הודו צלוי ועסיסי

בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, מתכון קל וטעים לחזה הודו צלוי בתיבול מדויק ועסיסי שאפשר להכין בכל הזדמנות או להוסיף לארוחת שבת מפנקת- צפו במתכון

קל וטעים: המתכון ששווה לכם לאמץ בשבת הקרובה
  (צילום: מתוך Home Cooking Adventure)

מתכון לחזה הודו צלוי

בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, מתכון קל וטעים לחזה הודו צלוי בתיבול מדויק ועסיסי שאפשר להכין בכל הזדמנות או להוסיף לארוחת שבת מפנקת- צפו במתכון:

מצרכים:

1.3 ק"ג חזה הודו, ללא עצמות וללא עור
לתיבול:
3 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות חומץ בלסמי
3 כפית עשבי תיבול מיובשים (תימין/ אורגנו/רוזמרין)
2 כפיות אבקת שום
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מעושנת
פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה: 

1. שוטפים היטב את נתח ההודו ומייבשים אותו מעט מהמים

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי התיבול יחד

3. מניחים את חזה ההודו בקערה, מצפים אותו היטב בתערובת מכל הצדדים, ומכניסים למקרר למשך שעה עד לילה שלם לפני הצלייה.

4. מעבירים את חזה ההודו לתבנית אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד שעה.

5. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות ופורסים דק לפני ההגשה. (מומלץ לשמור בתבנית עמידה לחום ולחמם על הפלטה לפני ההגשה)

שבת שלום!

================

מקור 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו