סופגניית פתיחה: המתכון שאתם חייבים לחודש הקרוב

אין כמו לפתוח את ראש חודש כסלו, עם סופגניות טובות שעושות חשק שיגיע כבר חנוכה. אז במקום עוגה, השבת תיהנו מסופגנייה טובה- מתאים לכם? 

סופגניית פתיחה: המתכון שאתם חייבים לחודש הקרוב
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לסופגניות בשקית 

אין כמו לפתוח את ראש חודש כסלו, עם סופגניות טובות שעושות חשק שיגיע כבר חנוכה. אז במקום עוגה, השבת תיהנו מסופגנייה טובה- מתאים לכם?

מצרכים: 

1 שקית ניילון חזקה
2 1/4 כפיות שמרים יבשים פעילים
3 כוסות קמח, מנופה
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כוס מים חמים
1/2 1 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1 כף ברנדי או קוניאק
גרידת קליפה מלימון אחד
שמן לטיגון
למילוי: ריבת תות / ריבת חלב / שוקולד מומס או כל מילוי אהוב אחר

אופן ההכנה:
1. מוסיפים את השמרים, המים החמים, הסוכר, הברנדי, גרידת הלימון, השמן, הביצים והקמח לתוך השקית וסוגרים. לאחר מכן מערבבים הכול יחד

2. מניחים את השקית בקערה מלאה במים חמים למשך שעה.

3. על משטח מקומח, מחלצים את הבצק מהשקית – הוא צריך להיות דביק (מה שהופך את הסופגניות לנהדרות!). מרדדים לעובי של 1 ס"מ, ומוודאים שהבצק מקומח משני צדדיו, כדי למנוע הידבקויות.

4. עם רינג או כוס, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ. את שאריות הבצק מגלגלים לכדור, מרדדים וקורצים שוב. מכסים את עיגולי הבצק במגבת למשך 30 דקות.

5. ממלאים מחבת בשמן עמוק ומחממים אותו היטב.

6.כשהשמן רותח ניתן לזרוק לתוכו בזהירות 4-5 עיגולי בצק, בהתאם לגודל המחבת. מטגנים כל סופגנייה במשך דקה מכל צד, עד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.

7. עם מזלף או מזרק, ממלאים את הסופגניות במילוי האהוב עליכם, מפזרים אבקת סוכר ומגישים 🙂

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
סנונית שמבשרת את ה"אביב"-חנוכה
שולמית | 08-11-2018 18:08
תודה על המתכון המסורתי.
2
לא הבנתי- כמה שמרים צריך לשים ?
יעל | 09-11-2018 10:16
האם זה 2 ורבע כפיות או 2 רבעים ?