פעמיים כי טוב: 2 רעיונות לארוחה ב15 דקות

גם אתם מרגישים שלפעמיים נגמרים לכם הרעיונות לארוחה? זה בדיוק הזמן לרענן את מאגר המתכונים שלכם ולהוסיף אליהם שני מתכונים קלים וטעימים כמו שאנחנו אוהבים 

מתכון לפריטטה

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
5 ביצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס חלב/ שמנת לבישול
1/2 כוס גבינת פרמזן / גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים (מבשלים אותם עד שהם מתרככים, אך לא יותר מידי) וחותכים לקוביות קטנות שוות.

2. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים וממשיכים לטגן עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

4. מערבבים היטב בקערה את הביצים, החלב/השמנת, הפטרוזיליה והגבינה המגוררת, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את הבלילה על תפוחי האדמה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה עם הבלילה, עד שהתחתית מתייצבת. מעבירים את הפריטטה לתנור לגימור סופי, ואופים עד שהיא זהובה מכל כיוון.

6. חותכים למשולשים ומגישים לצד סלט או כל תוספת אהובה אחרת


מתכון למאק & צ'יז

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
500 גרם פסטה קצרה חלולה (פנה)
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
1 כפית מלח
1/2 כפית זרעי חרדל טחונים / פפריקה (לא חובה)
1/2 כפית פלפל שחור טחון
30 גרם חמאה
3 כוסות גבינת צ'דר מגוררת גס / 250 גרם מוצרלה + 50 גרם פרמזן מגורדות

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. במקביל, מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. מסירים מהאש ומסננים היטב.

3. תיבול: ממסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הקמח ומבשלים במשך דקה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את החלב, המלח, הפלפל השחור והחרדל ומבשלים עד שהתערובת רותחת ומתעבה.

4. מוסיפים את הגבינה בהדרגה לתערובת החלב, ומבשלים עד להמסה מלאה.

5. מערבבים את הפסטה ברוטב הגבינה, מעבירים לתבנית חרס או פיירקס, ואופים עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט מעל

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
תגובה אחת מיין לפי
1
15 דקות???
שרית | 06-11-2018 22:40
?