שביתה במשק: יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הודיע היום (חמישי) על שביתה כללית במשק שתתקיים החל מיום רביעי הבא, ה-7 בנובמבר, ותימשך ללא הגבלת זמן.

ההשבתה נערכת על רקע נושא הבטיחות במקומות העבודה, ובפרט בתחום הבנייה. לטענתו של ניסנקורן, בחודשים האחרונים נרשמו תאונות עבודה ומקרי מוות רבים באתרי בניין. אדם קם בבוקר, מגיע לעבודתו השגרתית ונפצע קשה או מת – זה יכול היה לקרות לכל אחד מאיתנו אם היינו עובדים במקום שכזה", אמר יו"ר ההסתדרות. "זה מעורר חלחלה שבשנת 2018 פועלים מתים ולממשלה לא אכפת".

"כבר חודשיים אני קורא לחברי הממשלה לבוא ולדבר על העניין", הוסיף ותקף ניסנקורן במסיבת עיתונאים שכינס. "בשביל מה הם באו לעשייה ציבורית, בשביל לזרוק את זה על מישהו אחר, או כדי לעשות? זה לא רק 40 איש שמתו במוות מיותר – זה עוד 200 שנפצעו פציעות קשות".

בדבריו ניסנקורן דרש להגיע להסדרה מוסכמת של הנושא במסגרת קיבוצית. "לא נתפשר על הנושא הזה", הבטיח. עוד ציין כי ההסתדרות תדרוש מספר צעדים כחלק מהסדרת הבטיחות בענף הבנייה, ביניהם הפיכת התקן האירופאי לפיגומים למחייב; אכיפת החובה על לבישת רתמה; הסדרת תחום המנופים; והכנסת נספח בטיחות מחייב למכרזי בינוי ותשתית של המדינה.

כזכור, מתחילת השנה נרשמו 34 הרוגים בתאונות עבודה שהתרחשו בענף הבנייה, לצד עשרות אנשים נוספים שנפצעו, חלקם במצב קשה.