אחת ולתמיד: כך תכינו 'מפרום' מנצח בעצמכם - סרוגים

אחת ולתמיד: כך תכינו 'מפרום' מנצח בעצמכם

עדין לא הכנתם מפרום בעצמכם? כך תכינו לשבת הקרובה שלב אחרי שלב את המאכל הטוניסאי, שהוא שילוב מושלם של תפוחי אדמה, בשר ורוטב עגבניות עשיר- צפו עכשיו במתכון

חדשות סרוגים
אחת ולתמיד: כך תכינו 'מפרום' מנצח בעצמכם
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למפרום

עדין לא הכנתם מפרום בעצמכם? כך תכינו לשבת הקרובה שלב אחרי שלב את המאכל הטוניסאי, שהוא שילוב מושלם של תפוחי אדמה, בשר ורוטב עגבניות עשיר- צפו עכשיו במתכון:

מנות: 8 | בשרי

מצרכים:

5 תפוחי אדמה
1 כוס קמח
2 ביצים

עבור הקציצות:
1 קילו בשר בקר טחון
1/2 צרור פטרוזיליה
2 ביצים
1/2 בצל גדול
1/3 כוס פירורי לחם
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית כמון
2 כפיות פפריקה
מלח ופלפל

עבור הרוטב:
1 כף שמן
2 שיני שום
2 כפות פפריקה
1/3 כוס רסק עגבניות
2 כוסות מים
3 עגבניות קצוצות
1 בצל קטן קצוץ
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מקצצים את הבצל והפטרוזיליה דק ומערבבים עם הבשר הטחון, מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם ואת התבלינים של הקציצות ולשים עד לקבלת תערובת אחידה

2. מקלפים את תפוחי אדמה וחותכים כל אחד לחצי וכל חצי חוצים שוב לשניים ולאחר מכן ממלאים כל תפוח אדמה בקציצת בשר נדיבה (צפו בסרטון למעלה)

3. בצלחת מצפים את תפוחי האדמה הממולאים בקמח ואז בביצה

4. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים תפוחי אדמה מכל הצדדים, עד שהבשר נתפס היטב בתפוחי האדמה

(צילום: לינוי משעלי/ סרוגים)

5. בסיר גדול ורחב מוסיפים שמן, שום ופפריקה ומערבבים במהירות כדי לא לשרוף את הפפריקה. לאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות ומים ומערבבים

6. מוסיפים את העגבניות, הבצל, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד

7. מוסיפים תפוחי אדמה הממולאים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 45 דקות.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
מאכל טריפוליטאי
שלמה | 31-10-2018 20:53
מאכל טריפוליטאי לא טוניסאי. לטוניסאים יש כפיתה
2
איפה שמים את...
אביב | 05-02-2021 1:27
איפה שמים את שיי השום???