מתכון למרק ירקות 

מזג האוויר הקריר עושה גם לכם חשק למרק? סידרנו לכם מתכון מנצח למרק ירקות קלאסי שיביא ריחות של חורף אליכם למטבח

מצרכים: 
2 בצלים בינוניים
2 גזרים
3 תפוחי אדמה
3 קישואים
1/2 חבילת כוסברה
1/2 חבילת עלי סלרי
4 שיני שום
1 ליטר מים או ציר מרק (מים+אבקת מרק עוף/ ירקות)
מלח
מעט שמן
למרק משביע וסמיך יותר ניתן להוסיף: 1/2 כוס גריסים

אופן ההכנה: 
1. מקלפים את הגזרים ותפוחי האדמה וחותכים את כל הירקות לקוביות

2. קוצצים דק את הבצל, הסלרי והכוסברה.

3. מחממים מעט שמן בסיר גדול ועמוק, ומאדים בו את הבצל עד לקבלת גוון זהוב-שחום.

4. מוסיפים לסיר את קוביות הגזר וגבעולי הסלרי הקצוצים, מערבבים ומתבלים במלח.

5. לאחר 3 דקות, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והקישואים, ומערבבים.

6. מוסיפים את המים לסיר, את שיני השום בשלמותן, הכוסברה ועלי הסלרי, מתבלים לפי הטעם ומביאים לרתיחה.

7. מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה ככל הניתן.

8. להסמכת המרק, ניתן להוסיף לאחר הבישול, חצי כוס גריסים למרק, להגביה את האש ולבשל במשך 20 דקות נוספות.

בתאבון!