מבזקים
סרוגים

לאחר 18 שנה: אנגלה מרקל הודיעה על פרישה

קצלרית גרמניה אנגלה מרקל הודיעה כי לא תתמודד שוב על ראשות המפלגה הנוצרית דמוקרטית, ותפרוש מתפקידה כראש מפלגת השלטון לאחר 18 שנה. ההחלטה התקבלה בעקבות כישלון המפלגה בבחירות המקומיות שנערכו במדינה

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ' חשון התשע"ט
לאחר 18 שנה: אנגלה מרקל הודיעה על פרישה
לאחר 18 שנה: אנגלה מרקל הודיעה על פרישה צילום: (צילום: הדס פרוש\פלאש 90)

קצלרית גרמניה אנגלה מרקל הודיעה היום (שני) לראשי המפלגה הנוצרית דמוקרטית כי לא תתמודד שוב על ראשות המפלגה בבחירות שיערכו בדצמבר הקרוב- כך דווח בעיתון "בילד" הגרמני. בכך מרקל תפרוש מתפקידה כראש מפלגת השלטון לאחר 18 שנה.

ההחלטה של מרקל מגיעה על רקע תוצאות הבחירות המקומיות במחוז הסן שבמרכז גרמניה שנערכו אמש. על פי התוצאות, מפלגתה של מרקל אמנם ניצחה בבחירות- אך נחלשה באופן משמעותי. המפלגה זכתה רק ב-28 אחוז מהקולות, זאת לעומת 38.3 אחוז בבחירות הקודמות ב-2013, וכתוצאה המפלגה תאבד מושבים בפרלמנט המקומי. גם מפלגת הסוציאל דמוקרטים, הנחשבת כשותפה העיקרית של מרקל בקואליציה, נחלשה וירדה מ-30.7 אחוז ב-2013 ל-20 אחוז בלבד.

גם ברמה הארצית מרקל סובלת לאחרונה מירידה בכוחה, לאחר שחברי מפלגתה הדיחו בספטמבר האחרון את שותפתה פולקר קאודר. ההחלטה התקבלה בניגוד לרצונה של מרקל, שהייתה מעוניינת שקאודר ימשך בכהונתו כיו"ר הבונדסטאג.

 

אנגלה מרקל גרמניה פרישה