חוסיין דוואבשה, הסב במשפחת דוואבשה, זומן להעיד הבוקר (שני) בבית המשפט בתיק 'חתונת השנאה', וזאת על אף שהוא עצמו לא נכח בה. הפרקליטות הוציאה לדוואבשה אישור מיוחד להגיע לדיון והמת"ק אישר את בואו. עם זאת, טרם ברור אם הוא יבחר לעשות כן היום או במועד אחר.
כזכור כתב אישום הוגש כנגד שמונה צעירים ובהם הזמר והחתן הנאשמים בעבירות שונות ובין היתר עידוד למעשה אלימות. תיק ההוכחות החל להתנהל ובמהלכו קיבל בית המשפט את בקשת הסנגורים לגלות תיקים דומים של ערבים שנסגרו וכן הסתבר כי הקלטת המקורית אבדה לפרקליטות.
היום כאמור יתנהל דיון נוסף בפרשת ההוכחות והפרקליטות הזמינה את דוואבשה להעיד. עו"ד איתמר בן גביר המייצג את אחד הנאשמים, מסר לסרוגים כי "המדובר בזימון חריג שנועד להשפיע על בית המשפט. הסבא דוואבשה לא היה בחתונה, לא קשור לתיק, העדות שלו לא יכולה לשפוך שום אור על הפרשה והתחושה היא ששרבוב שמו בכתב האישום נועד להשפיע על השופט ולהפעיל לחץ".
עו"ד בן גביר תוקף את הפרקליטות וטוען כי מדובר במשפט פוליטי : "כבר מזמן הבנו שהרצון של הפרקליטות בתיק הזה היא לחנך ולהיאבק בנוער הגבעות. הפרקליטות מנהלת משפט פוליטי שמקומו לא במדינה דמוקרטית. אני גם סבור שריקוד עם תמונת ילד שנרצח ולא ברור על ידי מי נרצח, הוא ריקוד מכוער וסר טעם אך לא כל דבר לא יפה הוא פלילי ובמדינה שבה ערבים ושמאלנים קיצוניים מסיתים לרצח יהודים, עושים טקסי אזכרה לשהידים ובבתי ספר במזרח ירושלים לא רק דוקרים תמונות של יהודים אלא גם מוציאים לפועל דקירות כאלה והפרקליטות אדישה, לא ראוי, לא נכון ולא הגיוני לנהל את המשפט הזה".
"בית משפט הוא לא מקום לחנך אנשים ואם כבר רוצים לחנך מן הראוי שהפרקליטות והמשטרה היו פועלים בשוויון. רק לפני שבועיים המפכ"ל אמר שלא מעמידים לדין ערבים שרוקדים עם נשק בחתונות, לא ברור מדוע בתיק שלנו יש סעיפים של ריקוד עם נשק זו אפליה", חתם בן גביר.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
1 דיונים
יוסי
איפה נעלם השיוויון כאשר הוא נדרש . רק לזכויות הם מחפשים שיויון אך לחובות אף פעם לא...
04:09 30.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
חורצים גורלות בדרכים שפלות בילתי חוקיות ממציאים עדים שכלל לא נכחו או עדי שקר ששמו בפיהם דברי שקר והסתה זו מערכת משפט מסוכנת ליהודים
12:45 30.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר