מבזקים
סרוגים

במקום יצחק פינדרוס: זה המועמד החדש באלעד

לאחר שבג"ץ פסל כל דרך וכל אפשרות להתמודדות המועמד של דרעי גפני -  יצחק פינדרוס לראשות העיר אלעד, הכריזו הערב (ראשון) בכנס בעיר, על תמיכה במועמד ברק צברי

כ' חשון התשע"ט
במקום יצחק פינדרוס: זה המועמד החדש באלעד
במקום יצחק פינדרוס: זה המועמד החדש באלעד צילום: דרעי. ארכיון (צילום: יעקב ניומי / פלאש 90)

לאחר שבג"ץ פסל כל דרך וכל אפשרות להתמודדות מועמד של אריה דרעי ומשה גפני –  יצחק פינדרוס לראשות העיר אלעד, הכריזו הערב (ראשון) בכנס בעיר, על תמיכה במועמד ברק צברי.

דרעי הכריז בעצרת האלפים  בנוכחות מועצת חכמי התורה באלעד: "על דעת מרן ראש הישיבה כולנו מצביעים לש"ס וברק צברי". צביר, היו"ר מפלגת יש"י, חבר מועצת העיר אלעד וסגן ראש העיר ב-5 שנים האחרונות ולרשימתו יש שני מנדטים. בבחירות הקודמות פרש מהמרוץ לטובת מועמד ש"ס צוריאל קריספל.

התמיכה הסופית הגיע לאחר מערכת משפטית ממושכת, בה פסל בתחילה בג"ץ את פינדרוס מלהתמודד בראשות העיר בטענה, כי הוא אינו מתגורר בעיר אלעד. אולם לאחר מכן, ביום שלישי שעבר הועברו סמכויות שר הפנים אריה דרעי לעניין דחיית מועד הבחירות בעיר אלעד לידי השר צחי הנגבי, זאת בכדי להימנע מניגוד עניינים של יו"ר ש"ס.

בהמשך, עתרו במפלגה לבג"ץ וביקשו מבית המשפט להורות לשר צחי הנגבי לדחות את הבחירות באלעד- אך בבג"ץ הוחלט לדחות את העתירה. לא רק זאת כי ראשי המפלגות עתרו לבג"צ בשנית בדרישה לדחות את הבחירות, בטענה כי אין אפשרות למצביעי דגל וש"ס לממש את זכותם הדמוקרטית- אולם גם זה כאמור נדחה על הסף בפעם הרביעית.

אלע"ד אריה דרעי בחירות לרשויות המקומיות 2018 ברק צברי יצחק פינדרוס ש"ס