הכי קל ומהיר: מתכון לעוגיות שיצילו אתכם השבת

עוד לא הספקתם להכין עוגה לשבת? מצאנו בשבילכם פתרון מתוק וטעים שאפשר לתקתק בפחות מ-10 דקות עבודה. אז קחו לכם כמה רגעים ותתכוננו לגלות את הקינוח שתשמחו לאמץ כשהשבת נכנסת מוקדם

הכי קל ומהיר: מתכון לעוגיות שיצילו אתכם השבת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למאפה בצק עלים במילוי שוקולד 

עוד לא הספקתם להכין עוגה לשבת? מצאנו בשבילכם פתרון מתוק וטעים שאפשר לתקתק בפחות מ-10 דקות עבודה. אז קחו לכם כמה רגעים ותתכוננו לגלות את הקינוח שתשמחו לאמץ כשהשבת נכנסת מוקדם

מצרכים:
בצק עלים/ שמרים
שוקולד אהוב למריחה- פרווה/ חלבי (אפשר להחליף בחמאת בוטנים/ ממרח לוטוס או כל ממרח אהוב אחר)
ביצה להברשה
לקישוט: אבקת סוכר/ חופן אגוזים מרוסקים גס/ שקדים, אגוזי פקאן / מלך / לוז

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור על-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מרדדים קלות את בצק העלים/השמרים ומורחים כמות נכבדת של שוקולד בחצי אחד של הבצק (טיפ: מומלץ לחמם מעט את ממרח השוקולד שיהיה יותר קל למריחה)

3. מקפלים את החצי הריק של הבצק על החצי של הבצק עם השוקולד ומתחילים ליצור עוגיות (ראו אופציות בסרטון למעלה)

4. מניחים את הבצק הקלוע בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את האגוזים/ השקדים (מומלץ)

5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 17 דקות, או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-שחום יפה.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו