אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

טעים להכיר: הדרך הכי מהירה להכין לחמניות בבית

אם התעצלתם עד היום להכין לחם בבית, מצאנו מתכון שתשמחו לאמץ כבר בשבת הקרובה. לחמניות ביתיות ללא לישה, שתופחות מהר ומתחסלות עוד יותר מהר- צפו עכשיו במתכון

טעים להכיר: הדרך הכי מהירה להכין לחמניות בבית
  הכי מהיר (צילום: thestayathomechef.com)

מתכון ללחמניות 

אם התעצלתם עד היום להכין לחם בבית, מצאנו מתכון שתשמחו לאמץ כבר בשבת הקרובה. לחמניות ביתיות ללא לישה, שתופחות מהר ומתחסלות עוד יותר מהר.

מצרכים:
3 כוסות קמח, מנופה
1 כף שמרים יבשים מידיים
1 כוס מים חמים
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מרגרינה (מחמאה) ממוסת
1 כפית מלח
1 ביצה גדולה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את השמרים, המים והדבש. מוסיפים את המחמאה המומסת, המלח והביצה וטורפים עד לשילוב מלא.

3. בהדרגה, מוסיפים את הקמח, כוס אחת בכל פעם, עד שמתגבש כדור בצק אחיד שלא נדבק לדפנות.

4. מחלקים את הבצק ל-12 ומגלגלים כל חלק לכדור עגול.

5. מסדרים את כדורי הבצק במחבת ברזל יצוק (שמתאימה גם לאפייה) או תבנית לתנור בקוטר 30 ס"מ, מכסים ומניחים להתפחה של 20 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

6. אופים במשך 25 דקות, ומיד לאחר האפייה מברישים את הלחמניות עם כף נוספת של מחמאה מומסת, אם רוצים.

שבת שלום!

==============

מקור 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
להחליף את המרגרינה בחמאה!
יפה יוסף | 20-10-2018 16:04
מי שמעוניין בהסתיידות עורקים והתקף לב מוזמן להשאיר את הזוועה ששמה מרגרינה.